L’esperit dels Jocs Special Olympics

​ Aquest dilluns es va presentar a l’Ajuntament urgellenc el gruix del programa que engloba la celebració dels Jocs Special Olympics a la Seu d’Urgell que tindran lloc del 4 al 7 d’octubre a la capital alturgellenca, juntament amb Andorra la Vella. La presentació va anar a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, de la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, i del director del Servei d’Esports de l’ajuntament, David Vallvé

IMG_3895
photo_camera Els Jocs Special Olympics La Seu d'Urgell-Andorra la Vella es van presentar aquest dilluns

En aquesta presentació, Albert Batalla va assenyalar que la celebració dels Jocs Special Olympics a la Seu d’Urgell representen “una oportunitat única per la ciutat”. En aquest sentit, l’alcalde va fer una crida a tots els urgellencs i urgellenques a que s’impliquin amb l’esperit d’aquest esdeveniment esportiu i social amb l’objectiu que “la ciutat respiri Jocs Special Olympics”.

Impacte social dels Jocs Special Olympics

Els Jocs Special Olympics la Seu d’Urgell-Andorra la Vella aplegaran un total de 1.500 esportistes, la major part provinents de les delegacions catalanes, mentre que les delegacions espanyoles comptaran amb 95 esportistes. Per la seva part, la delegació andorrana està conformada per 48 esportistes i les delegacions internacionals estan formades per 122 esportistes. En total es lliuraran 2.402 medalles.

Respecte a l’important volum d’esportistes i acompanyants que s’instal·laran a la nostra ciutat durant quatre dies, l’alcalde de la Seu va voler remarcar que “més enllà de l’impacte esportiu i econòmic que representen, l’impacte que més repercutirà a la ciutat és el social perquè comportarà canviar la mirada i esdevenir una ciutat més solidària i integradora”. “La lliçó que ens donaran tots aquests atletes serà la millor petjada que deixaran aquests Jocs a la Seu d’Urgell”, va afegir Albert Batalla.

Voluntariat

La Seu d’Urgell compta amb un total de 537 persones -dels quals 160 són alumnes del programa Aprenentatge i Servei de l’Institut Joan Brudieu, de l’Institut la Valira, del col·legi La Salle, i del Pla de Transició al Treball- que faran diferents tasques de manera totalment voluntària durant la celebració d’aquest Jocs. Al respecte, la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, va assenyalar la importància dels voluntaris i voluntàries a l’hora de poder organitzar un esdeveniment d’aquest tipus. En aquest sentit, Vives va afirmar que “sense voluntariat no hi ha jocs”.

Val a dir també que el pròxim dissabte 29 de setembre tindrà lloc la jornada de formació adreçada a tots els voluntaris i voluntàries a aquests Jocs a la Seu d’Urgell.

Campanya de micromecenatge “Tots som importants”

Un altre punt clau en fer possible l’organització d’aquests Jocs són les aportacions econòmiques tant públiques com privades al pressupost global de l’esdeveniment. Al respecte, Anna Vives va voler agrair als espònsors locals amb aquests Jocs Special Olympics, com són les empreses PEUSA, CADÍ, FUSTES GRAU, TAURUS, TORRONS VICENS i IDAPA.

A més a més, s’obre la col·laboració econòmica a petites empreses i particulars que vulguin participar amb les seves aportacions. Es pot fer a partir de d'aquest dimarts 25 de setembre a través de la campanya de micromecenatge “Tots som importants” que estarà oberta a www.agenda.laseu.cat/specialolympics

Arribada torxa olímpica

Després d'arribar a Barcelona el passat dia 20 de setembre i d'un emocionant viatge per diferents ciutats d'arreu de Catalunya, el foc dels Jocs Special Olympics arribarà a la Seu el dimecres 3 d'octubre.

El foc olímpic arribarà al Rafting Parc a les sis de la tarda i, des d'allà, farà un recorregut per tota la ciutat a mans de diferents esportistes del Taller Claror i de Sedis Airam, que s'aniran rellevant per portar la flama fins a la plaça dels Oms, on tindrà lloc l’acte d’encesa del peveter que donarà inici a un seguit d'actuacions musicals i alguna que altra sorpresa.

El foc olímpic dormirà a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell esperant a marxar, l'endemà, cap a Andorra la Vella i protagonitzar la cerimònia d'inauguració dels Jocs Special Olympics La Seu d'Urgell-Andorra la Vella.

Els Jocs Special Olympics 2018 s’inauguraran el dijous 4 d’octubre al pavelló poliesportiu d’Andorra la Vella, a dos quarts de set de la tarda. Aquest acte inaugural es podrà seguir en directe per Esport3 a partir de les vuit del vespre. Al llarg de la transmissió també es podran veure els moments més emocionants de l’inici de la inauguració.

Esports i instal·lacions

Les competicions esportives es realitzaran el divendres 5, el dissabte 6 i el diumenge 7 d’octubre en diferents instal·lacions esportives de la Seu d’Urgell. A la capital alturgellenca es portaran a terme les competicions de bàsquet (Palau d’Esports i Pavelló Poliesportiu); hoquei (pista polivalent); petanca (pistes municipals de petanca); Programa YAP (sala Sant Domènec); ciclisme (circuit urbà) i tennis (pistes municipals de tennis).

A banda de la competició esportiva, també s'han programat un seguit d'actes esportius d'exhibició amb la participació d'entitats locals que tindran lloc en diferents horaris.

  • Exhibició de patinatge i hoquei a càrrec del CHPA Cadí la Seu. A la pista Polivalent, divendres 5 d’octubre , a les sis de la tarda.

  • Partit veterans AE Sedis Bàsquet-FC Barcelona. Al Palau d'Esports, dissabte 6 d’octubre, a les 12 del migdia.

  • Pedalada Popular pel circuit d'Special Olympics. A la Zona Esportiva, dissabte 6 d’octubre, a les deu del matí.

  • Exhibició Petanca. A les Pistes Municipals de Petanca, dissabte 6 d’octubre, a dos quarts de quatre de la tarda.

  • Clínic de Tennis. A les Pistes Municipals de Tennis, dissabte 6 d’octubre.

 

Village, Festa de l’esportista i cloenda dels Jocs

Aquests Jocs també comptaran amb un village concebut com un espai de trobada, diversió, lleure i intercanvi, instal·lat al passeig Joan Brudieu. El village s'omplirà d'activitats obertes a tothom: esportistes, voluntaris i ciutadania, durant els dies de celebració dels Jocs gràcies a la col·laboració de diferents entitats i associacions de la Seu d'Urgell.

Es comptarà amb carpes amb tallers per a tothom, inflables, videojocs, actuacions musicals, exhibicions, manualitats i altres sorpreses.

El village també acollirà la Festa de l'Esportista el dissabte 6 d'octubre, a partir de dos quarts de deu de la nit amb una sessió de DJ, música, servei de bar i animació en la darrera nit dels Jocs. La festa és d'entrada lliure i oberta a tothom.

L’acte de cloenda dels Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell-Andorra la Vella tindrà lloc al camp de futbol municipal Emili Vicente de la Seu d’Urgell, que s’iniciarà a l’una del migdia.

#FotoSpecial18, fotografia els Jocs a Instagram

L'organització dels Jocs Special Olympics La Seu d'Urgell-Andorra la Vella, conjuntament amb el col·lectiu IgersSeu, proposa viure aquest esdeveniment esportiu i social únic des d'un punt de vista diferent i personal.

És per això que es convida a tothom a participar en el repte d'Instagram #FotoSpecial18, un concurs de fotografia a través d'aquesta xarxa social i vinculada directament als Jocs que tindran lloc a la nostra ciutat.

El repte ofereix la possibilitat de participar en dues categories:

  • Els Jocs, en la que es pot reflectir la visió personal dels espais, la competició, el village, els actes paral·lels, les cerimònies i les activitats vinculades als Special.

  • Les Persones, amb les imatges captades dels esportistes, el públic, els voluntaris o entrenadors.

De totes les fotografies rebudes, el jurat del repte triarà les finalistes de cada categoria, que s'exposaran al públic durant la Fira de Sant Ermengol a l'estand de l'Ajuntament de la Seu d’Urgell. D'aquestes fotografies finalistes en sortirà la guanyadora de cada categoria i també una guanyadora més per votació popular, que obtindran atractius premis.

Més informació i detall d’horaris dels Jocs Special Olympics a http://esports.laseu.cat També es podrà seguir l’actualitat dels Jocs a les xarxes socials (Facebook, Instagram i Twitter) a través de @esportslaseu