CURSES PER MUNTANYA

Jordi Alís i Núria Gil, s'imposen a la travessa d'Encamp

La cursa s’ha celebrat amb totes les mesures de seguretat adients davant la pandèmia de la COVID-19.
Jordi Alís Cursa d'Encamp
photo_camera Jordi Alís a l'arribada de la Cursa d'Encamp/FAM

L'urgellenc Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team) i Núria Gil (CE L’Areny) s’han imposat aquest diumenge en la 37a edició de l’OTSO Travessa d’Encamp, una de les curses per muntanya més antigues d’Andorra. La cursa ha inaugurat la XXXIIa Copa d’Andorra de Curses de Muntanya. "Molt content per l’ajustada victòria en la primera prova de Copa d’Andorra, creuem els dits i esperem que la roda pugui seguir girant pel moment toquen uns dies de relax", ha explicat l'atleta de la Seu d'Urgell a les xarxes socials.

La cursa s’ha celebrat amb totes les mesures de seguretat adients davant la pandèmia de la COVID-19. Els 300 corredors han pres la sortida de manera esglaonada cada 20 segons i l’ús de la mascareta ha estat obligatoria durant la competició quan no es podia mantenir una distància de seguretat d’entre cinc i deu metres.

La modalitat de 21 quilòmetres potser era la que presentava millor cartell. Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team) s’ha endut el triomf parant el crono en 2 hores, 14 minuts i 24 segons. Només vint segons després arribava l’andorrà Arnau Soldevila mentre que Martí Lázaro (CE Ripoll) ha quedat en tercera posició amb un temps de 2h15’19”. Pau Capell (The North Face) finalment es faria amb la setena posició.

Núria Gil

(Foto: Núria Gil es va endur la Travessa d'Encamp en categoria femenina, aquest diumenge a la plaça dels Arínsols. FAM)

La victòria femenina ha estat per Núria Gil (CE L’Areny), que demostrava el perquè és l’actual campiona de Catalunya de raquetes de neu. La corredora catalana s’imposava amb un temps de 2 hores, 44 minuts i 46 segons. La segona posició ha estat per la madrilenya Fátima de Diego en 2h45’46” i, molt més distanciada, creuava la línia d’arribada Queralt Riba (Club Excta. Ripoll) amb un temps de 2h47’42”.

Roger Comellas i Magali Salomon s’han endut els llorers de la cursa d’11 quilòmetres mentre que Carlos Gámez i Flora Tissier ho farien en la de sis quilòmetres.

Pòdium cursa d'Encamp

Els tres recorreguts

1. Sortida i arribada: Plaça dels Arínsols, Encamp Hora de sortida: 10:00h Temps Màxim 3:00 H Aquesta primera opció, cursa popular, compta amb una distancia de 6,82 Km i amb 365 metres de desnivell positiu. El punt més alt és al Camí de les Pardines a 1.624 metres. És una cursa apta per a persones amb una mínima experiència en sortides a la muntanya i que vulguin realitzar un recorregut curt i ràpid. Recorregut 100% circular que ofereix unes vistes panoràmiques i espectaculars de la Parròquia d'Encamp i de les muntanyes que l'envolten. Recorregut dinàmic i divertit distribuït en 2 km amb una pujada pronunciada, 2 km de pla i 2 km de descens. S’hi podrà trobar un punt d'avituallament (aigua, barreta i/o gel energètic) i 4 punts de control.

2. Sortida i arribada : Plaça dels Arínsols, Encamp Hora de sortida : 9:30 h Temps Màxim: 4:00 H Aquesta segona opció és una cursa de 11,12 Km amb 936 metres de desnivell positiu. El punt més alt es troba al refugi dels Agols a 2.230 metres d’alçada. És una cursa pensada per a persones més atrevides i amb un grau més alt d’experiència en recorreguts de muntanya.

3. Sortida i arribada: Plaça dels Arínsols, Encamp Hora de sortida: 8:00 AM Temps Màxim: 5: 00 h Aquesta tercera i última opció és una cursa de 21,88 km amb 1.480 metres de desnivell acumulat. El punt més alt és la Collada d’Entinyola a 2.660 metres d’alçada. Els Estanys d´Ensagents, i Refugi d’Ensagents. És una cursa per a persones experimentades. El recorregut està inclòs a la Copa d'Andorra en categoria Absoluta Femenina/Masculina i sub categories. Recorregut 100% circular que ofereix unes vistes panoràmiques i espectaculars de la Parròquia d'Encamp i de les muntanyes que l'envolten. Recorregut dinàmic i desafiador amb pujades perllongades, descens tècnic. La cursa llarga passa per zones emblemàtiques d'Encamp: Els Cortals d’Encamp, Camí de les Pardines, estanys i altres zones altes que brinden unes imatges úniques de la vila d'Encamp. El recorregut té 3 punts d'avituallament (aigua, barreta i / o gel energètic) i 6 punts de control.