16.01.2022 |
Viure als Pirineus

PIRAGÜISME

Guillermo Díez-Canedo fitxa com a nou seleccionador de la Federació Espanyola de Piragüisme

L’ex palista olímpic del Club Cadí Canoë-Kayak de la Seu d’Urgell, havia estat fins ara entrenador de les seleccions de Brasil i d’Itàlia. El contracte que el lliga amb la Federació Espanyola, es va signar el dimarts passat i el compromet per a tot el cicle olímpic, fins als Jocs de Tòquio 2020

Guillermo Díez-Canedo, quan era seleccionador de la Federació Brasilera de piragüisme
Guillermo Díez-Canedo, quan era seleccionador de la Federació Brasilera de piragüisme
Guillermo Díez-Canedo fitxa com a nou seleccionador de la Federació Espanyola de Piragüisme

La Federació espanyola de piragüisme ha fitxat, per als tres anys vinents, Guillermo Díez-Canedo com a seleccionador i coordinador dels equips absolut, júnior i sub-23 de canöe eslàlom. L’ex palista olímpic de la Seu d’Urgell, havia estat fins ara entrenador de les seleccions de Brasil i d’Itàlia. El contracte que ara lliga Guillermo Díez-Canedo amb la Federació Espanyola de Piragüisme, es va signar el passat dimarts a Madrid i el compromet per a tot el cicle olímpic fins als Jocs de Tòquio 2020.

Una trajectòria d’èxits a l’alta competició

Guillermo Díez-Canedo va iniciar la seva activitat esportiva al Club Cadí Canoë-Kayak de la Seu d’Urgell i s’especialitzà en la modalitat olímpica d’eslàlom i en la d’estil lliure. En categories inferiors aconseguí un 7è lloc al Campionat del Món júnior (2000). Amb la selecció absoluta espanyola, assolí un 16è lloc al Campionat del Món (2002, 2007). Per equips, el 2009 aconseguí la primera medalla de bronze de l’eslàlom espanyol en un Campionat del Món. Durant aquest període participà en el circuit internacional de la Copa del Món, on en tres proves es classificà entre els 10 primers, i assolí la 15a posició general en el rànquing del 2005 de la ICF. En els Campionats d’Europa (2005) obtingué una 5a posició. També participà en els Jocs Olímpics de Pequín (2008), on assolí la 14a posició. En l’àmbit estatal, fou tres vegades campió d’Espanya en categoria individual, i deu anys consecutius campió per equips. Ha participat en l’organització de competicions nacionals i internacionals al Cadí Canöe-Kayac, el seu club, on exercí d’entrenador i el 2008 entrà a formar part de la junta directiva. Va ser entrenador de la selecció brasilera des de l’any 2012 al 2016 i el 2017 va fitxar per la federació italiana com a seleccionador absolut. A Itàlia es va trobar amb Ettore Ivaldi, qui va ser el seu principal descobridor i valedor en la seva carrera esportiva, d’ençà que el tècnic transalpí es va fer càrrec el 2006 de la selecció espanyola.

" "
Guillermo Díez-Canedo fitxa com a nou seleccionador de la Federació Espanyola de Piragüisme
Comentarios