28.05.2022 |
Viure als Pirineus

La Diputació de Lleida col·laborarà amb el programa Esport Blanc Escolar

La Diputació de Lleida col·laborarà amb el programa Esport Blanc Escolar, que impulsa la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat.

image
Presentació de la iniciativa de la Diputació de Lleida.
La Diputació de Lleida col·laborarà amb el programa Esport Blanc Escolar

L'ens provincial ha anunciat aquest dijous que aportarà un total de 370.500 euros per cobrir el cost dels tècnics i monitors, els forfets, part del transport i part del lloguer del material dels alumnes d'escoles de la demarcació que participen en l'experiència, destinada als cursos de 3t i 4t de primària.

Aquest és el resultat de la formalització d'un conveni de col·laboració signat entre ambdues institucions. El diputat provincial pel Pallars i alcalde de Tremp, Joan Ubach ha recordat que el programa Esport Blanc Escolar vol promocionar la pràctica dels esports de neu entre els infants del Pirineu i el Prepirineu, que són els que tenen més a prop les estacions d'esquí. També es vol afavorir que apareguin al territori nous esquiadors o surfistes de competició i potenciar valors com ara el respecte i el coneixement del medi ambient i de les muntanyes del Pirineu.

El programa inclou la realització d'un total de 8 sessions anuals dins de l'horari lectiu amb l'objectiu que els escolars coneguin i practiquin diferents modalitats: esquí alpí, nòrdic i surf de neu. L'Alt Urgell va ser una de les comarques pioneres del programa, juntament amb la Cerdanya, i una de les que hi té més participació d'alumnes. A la demarcació de Lleida, enguany hi prenen part 894 alumnes de 18 escoles, que també inclouen l'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i el Solsonès. També formen part del programa el Berguedà i el Ripollès, dins de l'objectiu de prioritzar els centres més propers als complexos de neu.

El programa Esport Blanc Escolar està emmarcat en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya i el seu principal objectiu és impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil, sobretot a les comarques pirinenques.

El projecte té el suport del Departament d'Ensenyament, els centres educatius implicats, la Secretaria General de l'Esport, els consells esportius de cada comarca i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, a més a més dels ajuntaments, les diputacions i el Conselh Generau d'Aran.

La Diputació de Lleida col·laborarà amb el programa Esport Blanc Escolar
Comentarios