Debut agredolç d'Ander Mirambell en la Copa del Món de Lake Placid

El pilot català ha encetat la temporada en territori nord-americà amb una cursa accidentada que l’ha deixat a prop del Top 20. Tot i millorar després, una relliscada en l’arrencada li ha restat opcions

Ander-Mirambell-Peter-Morgan-AP
photo_camera Ander Mirambell. Foto: Peter Morgan / AP

En una temporada especial, on inevitablement els Jocs Olímpics d’Hivern 2018 estan en el punt de mira, la primera competició oficial de l’Ander Mirambell no ha sortit com esperava. Però això només ha fet que començar.

El pilot català ha sumat a Lake Placid (Nova York) una 25ª posició que, de ben segur, hauria estat millor si no fos per algunes errades inesperades que l’han condicionat. De fet, Mirambell s’ha quedat a escasses 28 centèsimes del Top 20, amb un temps de 55.22” i arribant a una velocitat punta de 116,5 km/h.

Ander-Mirambell-Lake-Placid-2-768x576

Una relliscada de la seva cama esquerra just en l’arrencada ha marcat la seva baixada, tot i que després ha intentat recuperar-se per acabar prop dels 20 millors participants. “Tot i que amb alguns petits errors, com la transició entre les corbes 8-9 i 9-10, he realitzat un bon pilotatge”. Un Ander que ha reconegut que el resultat representa un dur cop que no esperaven. “Això és una Copa del Món i ja sabem que les diferencies són mínimes, així que qualsevol error, per petit que sigui, es paga molt car”.

S’ha de dir, també, que les condicions de la pista de Lake Placid eren delicades, amb una temperatura ambiental de -6,1ºC (força més fred que durant els entrenaments), fet que convertia el grip de la pista en un misteri.

Afortunadament, el català tindrà ben aviat l’ocasió de refer-se d’aquesta estrena agredolça amb la segona Copa del Món. Serà també als Estats Units, concretament a Salt Lake City (Utah), i podrem gaudir de l’espectacle que ofereix el català el dissabte 18 a les 20h del vespre, hora catalana.