07.12.2022 |
Viure als Pirineus

Arrenca el 4t Nature& Sports Euro’Meet 2017 a la Seu d’Urgell

L’atleta afincada al Pirineu i ambaixadora d’aquest congrés, Emma Roca, ha estat l’encarregada d’obrir el programa amb la conferència ‘L’empoderament de la natura a tots els nivells’.

esports
Una imatge de la inauguració del 4t Nature& Sports Euro’Meet 2017
Arrenca el 4t Nature& Sports Euro’Meet 2017 a la Seu d’Urgell

Aquest matí s’ha inaugurat el 4t Natura & Sports Euro’Meet 2017 a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell on hi prendran part fins aquest divendres més de 130 participants procedents d’arreu d’Europa, així com també de Nigèria i Kènia.

L’acte inaugural d’aquest congrés dedicat als esports a la natura ha estat presidit pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Isidor Alberich, el director d’INEFC Jordi Solà, la vicepresidenta de COPLEFC, Carmen Ercilla, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el president d’ENOS, François Beauchard

En la seva intervenció, Isidor Alberich ha remarcat la importància que té per a la Seu d’Urgell la celebració d’aquest congrés. “La Seu gaudeix d’una situació geogràfica privilegiada, envoltada de dos parcs naturals que la fa única, i aquest és un dels reclams que té la ciutat per a tots aquells amants de l’esport a la natura”. El regidor d’Esports ha afegit que aquesta singularitat fa que sigui un motor econòmic per la Seu i el territori, posant com a exemple el Rafting Parc, entre d’altres empreses dedicades a l’esport a la natura. 

Per la seva part, Gerard Figueras ha fet una valoració “positiva” i ha considerat un “encert” el fet d’acollir aquest Euro’Meet 2017 a la Seu d’Urgell. “La Seu és una ciutat una que ja fa força anys que ha fet una aposta per ser ciutat esportiva i per fer que els esports de muntanya i els esports de natura siguin un referent no només per l’esport en sí mateix sinó per la dinamització econòmica del territori però també com a país”. Al respecte, el secretari general de l’Esport ha afegit que “per Catalunya l’esport és un dels seus pilars fonamentals, per tant tota l’aposta que estem fent avui perquè els esports siguin el motor econòmic de territoris de muntanya i del Pirineu, i el marc d’aquest congrés ens dóna una magnifica oportunitat per explicar-ho als participants vinguts de diferents països però també per aprendre”

El president d’ENOS, François Beauchard ha explicat que des d’aquesta organització s’està treballant amb diferents institucions d’arreu d’Europa amb l’objectiu de potenciar el treball en xarxa pel que fa a la natura i l’esport, com a eines que poden aportar molt al territori tant des del punt de vista econòmic com social i patrimonial. 

El congrés ha continuat amb la conferència inaugural que ha pronunciat l’atleta afincada al Pirineu i ambaixadora d’aquest congrés, Emma Roca, sota el títol ‘L’empoderament de la natura a tots els nivells’.  

Euro’Meet 2017 

El 4t Congrés Natura i Esports gira a l’entorn de la sostenibilitat que s’anirà desenvolupant d’avui i fins aquest pròxim divendres en 4 eixos principals: l’econòmic (Turisme actiu), el social (Esport en el medi natural i benestar personal), l’ecològic (Esport en reserves naturals) i l’institucional (Grans esdeveniments en medi natural). Cadascun d’aquests eixos es desplegarà a través de 2 ponents convidats per l’organització i de les aportacions dels mateixos congressistes. 

Respecte als ponents hi destaquen Enric Truñó, responsable del projecte de la candidatura dels Jocs Olímpic d’Hivern Barcelona-Pirineus 2022; Enric Torres, director de Turisme Andorra; Javier Gómez Limón, d’Europark Spain; o el Dr. Peter Varley, de la Universitat Napier d’Edimburg, entre d’altres. 

Els assistents al congrés podran realitzar pràctiques a la natura al Rafting Parc, a les hípiques del territori, BTT, marxa nòrdica, entre d’altres activitats esportives a la natura. També presenciaran demostracions dels GRAE. 

El congrés es desenvoluparà durant les tres jornades en dues sessions simultànies que tenen lloc tant a la sala Sant Domènec com al CETAP-Telecentre la Seu d’Urgell. 

 

Arrenca el 4t Nature& Sports Euro’Meet 2017 a la Seu d’Urgell
Comentarios