17.08.2022 |
Viure als Pirineus

La 5a edició de la Travessa Transfronterera la Seu-Sant Julià de Lòria, emmarcada en l’Euro’Meet 2017

La cinquena edició de la Travessa Transfronterera. Camí de Retrobament presenta dos recorreguts: el llarg, de 28,6 km, i el xics, de 16,1 km

Cartell Transfronterera 17
Cartell de la Travessa Transfronterera 2017
La 5a edició de la Travessa Transfronterera la Seu-Sant Julià de Lòria, emmarcada en l’Euro’Meet 2017

El regidor d’Esports de l’Ajuntament urgellenc, Isidor Alberich, i el conseller d’Esports del Comú lauredià, Pere Pràxedes, van presentar ahir la cinquena edició de la Travessa Transfronterera. Camí de Retrobament que tindrà lloc el dissabte 30 de setembre, que enguany sortirà des del Palau d’Esports de la Seu d’Urgell amb arribada a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra). 

IMG_5875

Tal i com ha remarcat Isidor Alberich en la presentació “enguany aquesta travessa representa també el colofó de la celebració del 4t Congrés Natura i Esports-Euro’Meet 2017 que acollirà la capital alturgellenca els tres dies anteriors a la cursa, concretament el 27, 28 i 29 de setembre”. Al respecte, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu ha destacat que aquest congrés d’àmbit europeu comportarà la participació a aquesta cursa de muntanya que uneix la Seu i Sant Julià d’esportistes de diferents països. 

D’altra banda, Isidor Alberich ha assenyalat que “en la línia del tema central del Congrés Natura i Esports que gira entorn a la sostenibilitat, la Travessa Transfronterera no proporcionarà gots als avituallaments, amb la finalitat de reduir l’impacte mediambiental”. Val a dir, però, que l’organització donarà l’opció de compra d’un got desplegable i reutilitzable per tots els participants que no disposin de recipients propis.  

Per la seva part, el conseller d’Esports de Sant Julià, Pere Pràxedes, ha afegit que en aquesta cinquena edició es vol superar el nombre d’inscrits de l’any passat, que van ser d’un total de 227 corredors. Pràxedes ha volgut remarcar els entorns i paratges únics per on transcorre aquesta Travessa Transfronterera, fet que la fa molt atractiva i singular. 

La travessa 

La cinquena edició de la Travessa Transfronterera. Camí de Retrobament presenta dos recorreguts: el llarg, de 28,6 km, i el xics, de 16,1 km. 

La travessa que consta de 28,6 quilòmetres de distància, té 2.491 metres de desnivell positiu acumulat i 2.283 de negatiu. El recorregut de la cursa va des de la Seu d'Urgell, passant per Llirt, Estamariu, Bescaran, la Rabassa Naturlandia, Auvinyà, Aixirivall fins arribar a Sant Julià de Lòria. Durant el recorregut hi haurà cinc avituallaments, a Llirt, Estamariu, Bescaran, Naturlandia i Auvinyà, a banda del de l'arribada a Sant Julià. 

D'altra banda, el recorregut xics sortiran de Bescaran per fer 16,1 quilòmetres amb 1.256 metres de desnivell positiu acumulat, 1.659 de negatiu i dos avituallaments a Naturlandia i Auvinyà, més el de l'arribada. Val a dir que aquesta curs també està oberta a persones majors de 18 anys que no vulguin fer el recorregut llarg. 

Els corredors que vulguin prendre part en aquesta cursa transfronterera han d'inscriure's a través de l'adreça web www.transfronterera.com . La inscripció té un preu de 15 euros per participant per les inscripcions fetes fins el dijous 28 de setembre. 

La 5a edició de la Travessa Transfronterera la Seu-Sant Julià de Lòria, emmarcada en l’Euro’Meet 2017
Comentarios