La poeta i escriptora nascuda a la Seu d'Urgell, Teresa Colom, ha presentat aquest dimarts, a la sala la Immaculada de la capital alturgellenca, ‘Consciència’, la seva primera novel·la, editada per Empúries. La presentació ha estat conduïda per l'historiador urgellenc Climent Miró.
En un futur on la humanitat s’ha hagut de reorganitzar per sobreviure després d’una catàstrofe ecològica, comprar la immortalitat és possible, traspassant en morir la consciència de la persona a un sistema informàtic. Laura Verns decideix que, un cop morta, tindrà una d’aquestes “vides de continuació” per temps indefinit, als sistemes d’una de les empreses que ofereixen el servei. Però vint anys després del seu decés físic, alguna cosa amenaça la seva vida virtual i ha d’investigar en els seus records per descobrir què és, encara que això l'aboqui a qüestionar-se la natura mateixa de la seva existència.
Teresa Colom crea un món futur extraordinàriament convincent i persuasiu
Després de l'èxit dels contes de La senyoreta Keaton i altres bèsties, Teresa Colom crea en la seva primera novel·la un món futur extraordinàriament convincent i persuasiu i indaga en l'altra cara d'un tòpic de la ciència-ficció com és el de les màquines que adquireixen consciència humana: quin és el resultat de traspassar la ment a un sistema informàtic?
La indagació a què es veu abocada la protagonista de Consciència qüestiona la natura mateixa de la humanitat i d'allò que anomenem vida.
Consciència és alhora una resposta a aquesta pregunta, una cursa contra rellotge per la supervivència i, en el fons, també una història d'amor.