24.05.2022 |
Viure als Pirineus

LLIBRES

La Seu recorda Elvira Farràs en la presentació del llibre 'Històries de la Seu'

La sala de Sant Domènec s'ha omplert en l'acte organitzat per la Germandat de Sant Sebastià
Presentació llibre Elvira Farràs
Sant Domènec s'ha omplert a l'acte de presentació d'Històries de la Seu, Elvira Farràs/Ràdio Seu
La Seu recorda Elvira Farràs en la presentació del llibre 'Històries de la Seu'

La sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell s'ha omplert, aquest vespre, a l'acte de presentació del llibre ‘Històries de la Seu', d’Elvira Farràs’, organitzat per la Germandat de Sant Sebastià.

La presentació del llibre, que recull els articles escrits per la urgellenca Elvira Farràs i publicats al programa anual de la Germandat de Sant Sebastià i a altres publicacions de la ciutat, ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, i del germà major de la germandat, Climent Miró. També ha comptat amb les intervencions de Joan Barrera, coordinador de l'obra i Anna Martí, autora del pròleg. 

Jordi Fàbrega: "L'ajuntament té previst properament fer altres reconeixements a Elvira Farràs, una dona exemplar"

Climent Miró va explicar que la Germandat de Sant Sebastià ha impulsat l'edició d'aquest llibre com a reconeixement i recordança de la figura d'Elvira Farràs, que sempre va estar lligada a la cultura popular i a l'activitat ciutadana de la Seu. L'alcalde Jordi Fàbrega va agrair a la Germandat de Sant Sebastià l'encert d'aquesta iniciativa i d'altres solidàries que han portat a terme  en el transcurs d'aquesta pandèmia. "L'ajuntament té previst properament fer altres reconeixements a Elvira Farràs, una dona exemplar", va dir l'alcalde. Per la seva banda, Joan Barrera, coordinador del llibre, va explicar el contingut de l'obra presentada i va agrair a Edicions Salòria la seva implicació immediata en el projecte, així com a les institucions i entitats privades que han col·laborat i donat suport per fer-la possible. L'acte es va cloure amb el parlament sentit i emocionant d'Anna Martí, que va dir que Elvira Farràs era una dona polièdrica, amb moltes facetes diferents, i va parlar de l'Elvira més personal, de la seva manera de ser, d'allò que més li agradava fer, de la gran professora que era. Martí va rememorar, com ningú altre ho podia fer, la dona de gran humanitat que havia sabut adaptar-se sempre als temps i la gran conversadora dotada d'una intel·ligent i fina ironia.

Anna Martí va rememorar, com ningú altre ho podia fer, la dona de gran humanitat que havia sabut adaptar-se sempre als temps i la gran conversadora dotada d'una intel·ligent i fina ironia

Aquesta obra ha estat impulsada per la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell i editada pel segell pirinenc Edicions Salòria, sota la coordinació de Joan Barrera i Jordi Ausàs, i amb la col·laboració d’Anna Martí, catedràtica de Literatura a l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, amiga personal i exalumna d’Elvira Farràs, autora del pròleg del mateix llibre. Elvira Farràs va rebre la Medalla de la Ciutat el 2006 i a l'acte hi han assistit els quatre alcaldes que ha tingut la Seu d'Urgell en democràcia, així com l'alcalde actual que presidia la presentació.

Presentació llibre Elvira Farràs bis

L’edició d’aquest llibre ha comptat amb la col·laboració d'empreses i institucions de la ciutat: l’IDAPA, Cadí, Peusa, Gestoria Estañol, Ajuntament de la Seu d’Urgell, Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Institut d’Estudis Ilerdencs, Diputació de Lleida, Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, Parròquia de Sant Ot i Goprinters.

Llibre Elvira Farràs

(Foto:Ràdio Seu)

Biografia

L’any 2006 l’Elvira Farràs va rebre la distinció de Medalla de la Ciutat de la Seu d’Urgell per reconèixer l’excel·lència de la seva tasca docent desenvolupada a l’Institut Joan Brudieu de la ciutat; la importància i qualitat del seu corpus d’escrits sobre la història i la tradicions de la Seu d’Urgell i la seva cura pel manteniment i dignificació del Ball Cerdà.

Elvira Farràs Muntó, l’Elvireta, dona referent a la Seu d’Urgell, va morir el 12 de juny de 2018 deixant una profunda empremta a la societat urgellenca.

La Seu recorda Elvira Farràs en la presentació del llibre 'Històries de la Seu'
Comentarios