La Seu d’Urgell inicia dilluns els assajos del Ball Cerdà per la Festa Major

El proper dilluns 22 d’agost fins divendres dia 26, tindran lloc els assajos del Ball Cerdà, enguany al pati del col·legi Pau Claris, en lloc del pati de Les Monges com era tradició, perquè actualment alberga un jaciment arqueològic.
ball cerdà_
photo_camera El Ball Cerdà, a la Festa Major de la Seu d'Urgell

Els assajos tindran diferents torns, organitzat amb diferents franges horàries, depenent de l’edat dels balladors i balladores d’aquest ball declarat Element Festiu Patrimonial.

De les sis de la tarda fins a tres quarts de set, l’assaig serà per a nens i nenes de 8 anys d’edat. Pels joves de 9 fins a 15 anys tindrà lloc de set fins a tres quarts de vuit. L’assaig dels grans, balladors i balladores a partir dels 16 anys, es farà de les vuit a les nou del vespre. Per a totes les persones que vulguin participar en aquest acte tradicional que té lloc el diumenge de Festa Major (28 d’agost), es demana assistència mínima a dos assajos, i de prendre part, obligatòriament, en l'últim assaig.

Element festiu patrimonial d’interès nacional

L’any 2016, per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, va tenir lloc la declaració del Ball Cerdà de la Seu d’Urgell com a element festiu patrimonial d’interès nacional. Un element festiu que es basa en l’elegància, i tenint molta importància els aspectes coreogràfics, musicals, històrics i socials.

comentaris