30.06.2022 |
Viure als Pirineus

La Seu d'Urgell crearà una beca per a la investigació de la història local

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va anunciar que els pressupostos municipals del 2016 inclouran una partida econòmica destinada a la recerca local. La beca, que va ser un dels compromisos de l'equip de govern adquirits en el seu programa electoral, vol reflectir "el suport envers aquest àmbit, en què s'està duent a terme actualment una feina molt important".

CMyr7iEWoAANeUN
Imatge de la presentació del llibre d'Oliver Vergés.
La Seu d'Urgell crearà una beca per a la investigació de la història local

La beca es coordinarà a través de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell (IECAU), com a entitat de referència, per tal de triar els projectes que puguin tenir un interès més clar per al municipi.

Batalla va explicar aquesta novetat en la presentació del llibre Urgell a la fi del primer mil·leni, d'Oliver Vergés i va assegurar que "encara queda molt camí per recórrer i aquesta iniciativa podria ser un estímul per avançar en les investigacions, que els últims anys han estat rellevants".  De fet, durant els últims mesos s'han presentat diversos estudis vinculats a la història de la ciutat i la comarca, a càrrec d'investigadors com Carles Gascón, Carlos Guàrdia, Òscar Augé o Laura de Castellet, entre d'altres. El programa divulgatiu "Parlem història" ha aconseguit també un gran èxit d'assistència de persones interessades en la història local.

L'alcalde urgellenc va incidir, segons publicà RàdioSeu, en el fet que "conèixer el passat del territori és valuós per a la gent que hi vivim, però és també una contribució a la historiografia nacional, amb noves aportacions que poden fins i tot canviar el relat històric del país". I afegí: "La història també ens ajuda a prendre millors decisions de present i de futur en l'àmbit cultural, patrimonial o turístic".

La Seu d'Urgell crearà una beca per a la investigació de la història local
Comentarios