Sant Serni de Tavèrnoles i les tombes de Santa Eugènia, darrera caminada dels Dimecres d’agost d’enguany

El proper dimecres dia 23 d’agost, dins del cicle de sortides guiades “Dimecres coneixem l’Alt Urgell” es proposa una excursió a peu a Santa Eugènia de la Torre, sortint des del poble d’Anserall, per visitar una necròpolis formada per un conjunt de tombes antropomorfes excavades a la roca.

DSC_0028
photo_camera Monestir de Sant Serni de Tavèrnoles. Autor: Carles Gascón Chopo.

Qualificades d’ibèriques per la tradició local, en realitat aquestes tombes semblen correspondre a un horitzó cultural diferent, segons s’explicarà a la sortida guiada.

Un altre element d’interès que serà visitat abans de finalitzar la sortida serà el gran monestir medieval de Sant Serni de Tavèrnoles, situat a la població d’Anserall, el qual és una mostra molt singular del romànic primerenc en terres de l’Alt Urgell. Les singularitats d’aquest monestir, que també inclouen una accidentada història amb un abat herètic, saquejos de bandolers, un terratrèmol i grans dominis al llarg de les carrerades de la transhumància, seran explicades en ocasió d’aquesta visita que clourà el cicle “Dimecres coneixem l’Alt Urgell”.

L’activitat consisteix en una caminada de nivell mitjà, apta per a tots els públics amb una preparació mínima per caminar, la qual serà guiada pel tècnic de patrimoni cultural del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. L’activitat començarà a les 8 del matí del proper dia 26 i tindrà com a punt de trobada el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Per participar-hi cal fer una inscripció prèvia a Turisme Alt Urgell (tel. 973 353 112) o a Turisme Seu-Espai Ermengol (tel. 973 351 511).