El Retaule de Sant Ermengol celebra 60 anys amb nova direcció

El Retaule de Sant Ermengol, de la Seu d’Urgell, tindrà lloc entre el dia 5 i el dia 12 d’agost del 2017 al claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell.

foto retaule 1
photo_camera Una foto del Retaule de Sant Ermengol.

Aquest any, es compleixen els 60 anys de la primera representació del Retaule de Sant Ermengol i és per aquest motiu que el Patronat del Retaule ho celebrarà d’una manera especial. 

La direcció artística El Retaule de Sant Ermengol compta enguany amb una nova direcció artística. Després de dues edicions sota la direcció de Joan Hernàndez, aquesta any la responsabilitat serà de Xavier Piguillem. Piguillem és actualment el director la Companyia Inestable Ceretana de Teatre de Puigcerdà, que ell mateix va fundar l’any 2003. La seva vida teatral va començar l’any 1984 i des d’aleshores ha format part de diverses companyies  de  teatre  amateur  de  la Cerdanya i n’ha dirigit algunes com la desapareguda Tot Teatre Grup. Avui en dia també col·labora com a ajudant de direcció amb l’Associació Cerdanya Musical, especialitzada  en  creacions  de musicals.

Una altra de les novetats d’aquest any és el canvi d’hora d’inici de l’espectacle que passa a ser a les 22h30, enlloc de les 22h00. Aquest canvi es deu al resultat de les enquestes realitzades durant l’any passat per part del Consell Comarcal i en el marc d’un estudi que realitza sobre la cultura popular a l’Alt Urgell. De les enquestes, una de les propostes del públic era modificar l’hora de començament de l’espectacle i que es tornés a fer a les 22h30 tal i com s’havia fet ja fa uns anys. En aquest sentit, el Retaule es troba sempre en procés de millora continuada i el Patronat mira sempre que sigui un espectacle de qualitat I més accessible al public.

comentaris