La Presentació dels dos nous volums de Viatge Universal pel Pirineu de Joan Obiols obre el "Primavera de lletres" de la Seu

Els llibres han estat coeditats per Edicions Salòria i Editorial Andorra.

FullSizeRender 2
photo_camera Els llibres Alta Cerdanya i Baixa Cerdanya de Joan Obiols.

La Seu d'Urgell obrirà demà dimecres 19 d’abril el cicle dedicat al món dels llibres, ‘Primavera de Lletres’, amb la presentació del segon i tercer llibre de la col·lecció Viatge Universal pel Pirineu. Si la muntanya fos el món,L’Alta Cerdanya i La Baixa Cerdanya, de l’escriptor pirinenc Joan Obiols.

La presentació, que s’iniciarà a un quart de nou del vespre, tindrà lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, i anirà a càrrec d’Albert Galindo, tècnic municipal de Cultura; Mireia Font, tinent d’alcalde de Cultura; Andrés González-Nandín, periodista d’Andorra TV; Albert Villaró, escriptor; i el mateix autor, Joan Obiols. L’acte es clourà amb la intervenció del duo MIT que interpretarà una peça de dansa.

Poster Joan Obiols

L’Alta Cerdanya. La Suisse française i la Baixa Cerdanya. Entre Barcelona i París, volums número 2 i número 3, respectivament, pertanyen a la col·lecció Viatge Universal pel Pirineu. Si la muntanya fos el món, que es va iniciar amb l’edició del primer volum El Principat d’Andorra. El seient número 184 de l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Amb aquesta col·lecció, Joan Obiols recull 25 anys de vivències i moments viscuts a la zona pirinenca, hi ho farà a través d’una desena de llibres. Aquest ‘viatge’ pel Pirineu seguirà per l’alt Ripollès i l’alt Berguedà, l’alt Solsonès i l’alta Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Ribagorça catalana, la Ribagorça aragonesa, era Val d’Aran, le haut Comminges, le haut Cousetans i le Sabarthès i l’Alt Urgell.

Viatge Universal pel Pirineu. Si la muntanya fos el món és una col·lecció coeditada per Edicions Salòria i Editorial Andorra que faran un tiratge de 800 exemplars de cada un dels deu volums d’aquesta obra.

Primavera de Lletres 2017

El Primavera de Lletres d’enguany seguirà dijous, 20 d’abril, amb la presentació del llibre Bitxos Il·lustrats del Pirineu, un recull d’il·lustracions de diferents insectes habituals que podem trobar al nostre Pirineu dibuixats pels alumnes de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques de la Seu d’Urgell. Aquest volum està editat per Edicions Salòria i el disseny gràfic és obra de Ramon Berga.

Alhora, s’inaugurarà l’exposició de les obres originals que conformen aquest llibre. L’acte tindrà lloc al vestíbul del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell, a les vuit del vespre.

Lectures en viu i presentacions de llibres

Per divendres, 21 d’abril, hi ha programades quatre propostes literàries més que s’iniciaran a dos quarts d’onze del matí, amb la lectura en viu de ‘La noticia que t’agradaria llegir’, a càrrec dels alumnes de 6è de Primàriadels centres educatius de la Seu d’Urgell.  A dos quarts d’una del migdia, seguirà la lectura en viu que protagonitzaran la gent gran de la Seu que llegirà Pere Quart.

A les sis de la tarda, emmarcat en la Revetlla de Sant Jordi a les Biblioteques, es presentarà el llibre Poca broma amb les vacances d’Ester Farran que estarà acompanyada en aquest acte d’Isidre Domenjó. Aquest volum és la continuació de la sèrie Els embolics de la Judit i el Johan, d’Edicions del Pirata.

Ambdues lectures tindran lloc al pati de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell, mentre que la presentació d’aquest llibre es farà a la sala polivalent d’aquest mateix equipament cultural.

A les vuit del vespre, es farà al Consell Comarcal de l’Alt Urgell l’acte de presentació del llibre Wicca, d’Agustí Franch, i editat per Mesclant Edicions.

Diumenge 23 d’abril, Sant Jordi

Aquest pròxim diumenge, 23 d’abrilDiada de Sant Jordi, la Seu d’Urgell ho celebrarà amb diverses activitats culturals com demostracions de jocs de rol, espectacle de dansa, lectura en viu, concert de sardanes i signatures de llibres d’autors locals.

Concretament, durant tota la jornada dedicada als llibres i les roses, al passeig Joan Brudieu hi haurà instal·lada una parada de La Sonsònia on es faran demostracions de jocs de rol per a petits i grans.

A les 12 del migdia, tindrà lloc un espectacle de dansa contemporània amb el Duo MIT; una lectura en viu amb contes curts de Pere Calders, a la carpa de l’Associació del Llibre dels Pirineus; i un concert de sardanes amb la Cobla de l’Institut Joan Brudieu, a la plaça Sant Josep de Calassanç de la Seu d’Urgell.

D’una a dues del migdia i de sis a les set de la tarda, la carpa de l’Associació del Llibre dels Pirineus tindrà lloc la signatura de llibres d’autors locals.

Com arribar: