Núria Boltà presenta un nou llibre de relats breus

Aquest divendres dia 26 de gener, a la Biblioteca Comtat de Cerdanya, va tenir lloc la presentació del llibre Retrat de mare, de Núria Boltà Vilaró. La presentació va anar a càrrec de l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, de l’escriptor Alfons Brosel i de la pròpia autora. 

foto llibre retrat de mare 3
photo_camera La presentació del llibre es va fer a la Biblioteca Comtat de Cerdanya

Editat per Pagès Editors, Retrat de mare és un recull de nou relats breus escrits en un espai de deu anys. La ironia, el sarcasme i el doble sentit són conceptes força presents en cada conte perquè formen part de l’ADN de l’autora, que intenta plasmar per escrit allò que copsa del petit món que l’envolta. El lector hi trobarà històries de dones, d’homes, de gossos i d’algun gat per fer bonic que pretenen fer palès que al cicle vital de cada individu gairebé tot està inventat.

Aquests nou relats han estat premiats en diversos certàmens literaris: cinc al Premi Literari Vila de Puigcerdà, un a Balaguer, un a l’Escala i dos a Montellà-Martinet, en el marc del Premi literari del Pirineu que en l’actualitat se celebra a Organyà.

Núria Boltà Vilaró és mestra, llicenciada en humanitats, postgrau en turisme cultural, escriptora i dibuixant. Nascuda a Mataró, la vida la va portar a desenvolupar la feina de mestra terra endins, a la Garriga i les Franqueses del Vallès. Unes altres circumstàncies la van acostar a banda i banda del Pirineu, d’on ja no s’ha mogut. Actualment resideix a Puigcerdà. Se sent còmoda escrivint narracions curtes gràcies a les quals ha estat premiada en nombroses ocasions. Té publicats més d’una dotzena de llibres com a il·lustradora i escriptora entre els quals destaquen: deu reculls de narracions amb autors diversos, la novel·la Regina Angelorum, el llibre de muntanya El camí de Sant Jaume a Cerdanya, els quaderns de divulgació del patrimoni Arquitectura religiosa a les Franqueses del Vallès i Masies de la Garriga. Col·labora habitualment en diverses revistes, principalment amb articles sobre el patrimoni.

comentaris