Les novetats pirinenques d'Edicions Salòria per aquest Sant Jordi

Edicions Salòria és una de les editorials del Pirineu que presenta més novetats per aquest Sant Jordi. A continuació en destaquem algunes d'aquestes novetats.

2018-04-16 11.26.35
photo_camera Algunes portades dels llibres publicats per Salòria que són novetat aquest sant Jordi

Els castells de la vall de la Vansa i Tuixent

Els castells de la vall de la Vansa i Tuixent és un estudi sobre les fortificacions d’aquesta vall centrat en tres grans eixos: la construcció de les primeres fortificacions, el paper que van desenvolupar en els conflictes feudals de l’edat mitjana i, la importància de procés de feudalització en la gènesi d’aquestes construccions.

Enric Bech (Barcelona, 1948) és llicenciat en Ciències Econòmiques a la Universitat de Barcelona. La història sempre ha estat una de les seves passions i, des de la seva jubilació, s’ha dedicat a investigar per escriure aquest llibre.

Edicions Salòria – col. Estudis Locals – ISBN: 978-84-947550-7-1– PVP: 18 € 144 pàg. 17x24 cm

Les majestats de la Cerdanya

Les majestats de la Cerdanya és un estudi que pretén donar a conèixer les imatges de Crist crucificat d’època romànica originaries d’aquesta vall pirinenca i produïdes en els segles XII i XIII, a més d’aprofundir en la seva iconografia i filiació estilística. Gràcies al present estudi, el gran públic trobarà recopilades totes aquestes imatges contemplades i venerades pels antics habitants de la Cerdanya medieval.

Montse Jorba (Terrassa, 1952) és llicenciada en Història de l’art i màster en Anàlisi i gestió del patrimoni artístic per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Edicions Salòria – col. Pirineu Art – ISBN: 978-84-947550-5-7 – PVP: 18 € 74 pàg. 23x19,5 cm

Escacs d’amor i de mort

L'assassí operava amb la precisió i la regularitat d'un cronòmetre. Abans de cometre cada crim havia enviat un missatge encriptat a la policia: una fitxa d'escacs i el fragment d'un poema antic. Un missatge que anticipava el que dies després trobarien entaforat a la boca de cadascuna de les víctimes. No es veia clar si l'assassí era un sàdic, un maníac sexual o algú amb un afany de poder i de notorietat insaciables. Una apassionant novel·la guardonada amb el premi Manuel Cerqueda Escaler.

Marcel Fité (Nargó, 1949) és llicenciat en filologia catalana i catedràtic de llengua i literatura. És autor de diverses novel·les per adults i per joves com El carrer dels petons.

Edicions Salòria – col. Ull viu – ISBN: 978-84-947550-0-2 – PVP: 17,50 € 310 pàg. 20x13,5 cm

Interpontes IV

Quart volum de la revista Interpontes, una publicació biennal editada conjuntament per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i Edicions Salòria, amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l’Institut Ramon Muntaner, nascuda amb la voluntat de promoure i difondre la recerca a la comarca de l’Alt Urgell. El present número compta amb deu articles –relacionats amb temes diversos com ara la biologia, la història, el patrimoni o l’etnografia– de disset autors especialistes en el seu camp. Un recull imprescindible per conèixer de primera mà la recerca que es fa a l’Alt Urgell.

Edicions Salòria – ISSN: 9675 – PVP: 17 € 260 pàg. 17x24 cm

ERA II

Segon volum de la revista ERA, una publicació de caràcter biennal editada pel Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal de Cerdanya i Edicions Salòria amb la col·laboració de diverses entitats. La revista va néixer per promoure i fer difusió de la recerca de la comarca de la Cerdanya. Aquest segon volum compta amb quinze articles que presenten les diverses novetats de la recerca en els camps de l’arqueologia, la història o el patrimoni natural, entre d’altres. Un recull fonamental per estar al corrent de la recerca que es fa a la Cerdanya.

Edicions Salòria – ISSN: 2462-3717 – PVP: 17 € 238 pàg. 17x24 cm

No t’oblidis de mirar per la finestra

Ha arribat la primavera, època en què les cigonyes passen per davant de la casa del Pol, i ell no treu els ulls de la finestra. El Roger, el seu germà, va morir fa uns mesos, però li va prometre que es convertiria en una cigonya i que cada any passaria a visitar-lo. No t’oblidis de mirar per la finestra és una bonica història que ens parla de l’amor fraternal entre germans.

L’Ester Farran és autora de diversos contes per a infants i ha estat guardonada amb diversos premis. En Jordi Sales va estudiar Belles Arts i Arts Gràfiques i fa vint anys que es dedica a la il·lustració.

Edicions Salòria – col. Pessigolles – ISBN: 978-84-946925-4-3 – PVP: 15 € 32 pàg. 22x22 cm

L’Arnau i el seu avi campaner

L’avi Bernat es perd per la muntanya una tarda de boira a la vall de Boí, però per sort compta amb el coratge i la intel·ligència del seu nét Arnau per ajudar-lo. L’Arnau i el seu avi campaner narra la història del petit Arnau qui, amb l’ajuda de les campanes de la vall, podrà ajudar a l’avi Bernat. Un relat per conèixer el tradicional ofici de campaner.

Els germans Cèsar i Estrella Navarro (Reus) presenten aquest nou relat després de publicar amb Edicions Salòria El dibujo encantado.

Edicions Salòria – col. Petit Pirineu – ISBN: 978-84-947550-2-6 – PVP: 15 € 32 pàg. 22x22 cm

El trinxat no porta carbassa

La padrina del Cisco i del Romeu prepara el millor trinxat del Pirineu. Els seus néts sospiten que deu fer servir un ingredient secret. Pot ser que faci servir aquella pila de carbasses que té a l’hort? El trinxat no porta carbassa és una història per conèixer una de les tradicions gastronòmiques més típiques del Pirineu.

Des de ben petit l’Alberto Casamayor (Barcelona) va apassionar-se per les històries dels còmics i ara, de gran, escriu ell les històries. L’Eva Sánchez (Puigcerdà) és llicenciada en Belles Arts i especialitzada en il·lustració.

Edicions Salòria – col. Petit Pirineu – ISBN: 978-84-947550-1-9 – PVP: 15 € 32 pàg. 22x22 cm

Les cabretes del Serrat Gros

Si vols conèixer l’origen d’un dels formatges amb més anomenada del Pirineu, endinsa’t en aquesta història plena d’aventures, emocions i trapelleries. Les Cabretes del Serrat Gros és una relat sobre les aventures de les cabretes de Josa i d’Ossera i dels seus cuidadors.

La Pepita Clop (la Seu d’Urgell) ha dedicat tota la seva vida a la docència i ha publicat també un recull de rondalles de la vall de Castellbò. La Carolina Botella (Tuixent) és llicenciada en Belles Arts i una apassionada de la pintura i les il·lustracions.

Edicions Salòria – col. Petit Pirineu – ISBN: 978-84-947550-8-8 – PVP: 15 € 32 pàg. 22x22 cm

Catarsi II: silenci

En aquest recull, en Joan Aguilar escriu, fruit de les seves experiències i reflexions personals, un conjunt de poemes sobre els tres elements fonamentals tractats per la poesia: el sentit de la vida, la natura i l’amor.

En Joan Aguilar (Girona, 1940) va llicenciar-se en filologia hispànica i ha exercit de docent durant tota la seva vida, principalment al col·legi Sant Ermengol d’Andorra, centre que considera la seva segona llar i al qual dedica aquest poemari.

Edicions Salòria – ISBN: 978-84-948450-1-7 – PVP: 15 €

Món rural. Mots que es perden

Al món rural hi ha desaparegut, en els darrers anys, un seguit de formes de vida i de treball fruit de la transformació del camp i a l’abandonament de les feines agrícoles i ramaderes. La desaparició d’aquestes formes de vida i de treball comporta, també, la desaparició per manca d’ús de tot un vocabulari que, si no és recollit, es perdrà. Aquest recull de termes amb el seu respectiu significat és un treball per evitar aquest tràgic oblit.

En Josep Espunyes (Peramola, 1942) és escriptor, lingüista i un gran amant de la llengua i de la seva història. És autor d’un gran nombre d’obres sobre cultura popular i poesia.

Edicions Salòria – col. Mots del cim – ISBN: 978-84-948450-2-4 - PVP: 18 €