Neix el Col·lectiu APiA per defensar la singularitat de l'Alt Pirineu i Aran

El passat mes de desembre es va constituir a Sort el Col·lectiu APiA, format per un grup de persones que comparteixen la visió comú de que l’Alt Pirineu i l’Aran és un territori amb unes singularitats i unes necessitats pròpies que no són prou reconegudes ni arriben suficientment a la resta de territori català.

Demanen 900.000 euros per aquesta casa.
photo_camera El col·lectiu vol reflexionar sobre la situació a les muntanyes pirinenques.

Amb la voluntat de canviar aquesta situació, i generar debat i reflexió entorn a l’Alt Pirineu i Aran, cada una de les 41 persones que inicialment formen part del Col·lectiu han adquirit el compromís d’escriure un mínim d’un article d’opinió l’any de qualsevol temàtica que afecti de forma particular aquest territori.

Els articles, que es publicaran de forma consensuada, signats col·lectivament, o a títol individual, es difondran a través de les xarxes socials, i es faran arribar als mitjans de comunicació i, si es creu oportú, a les institucions públiques.

El Col·lectiu publicarà en breu el primer article de presentació, escrit per Amadeu Gallart, economista, historiador i polític, on es reivindica la unitat territorial de l’Alt Pirineu i Aran, i la necessitat de que sigui reconeguda pels mitjans de comunicació.

Aquesta primavera, el col·lectiu es reunirà a Era Val d’Aran en la seva primera assemblea general, amb l’objectiu de reflexionar i debatre l’estat de la qüestió de les muntanyes pirinenques.

El col·lectiu està obert a noves incorporacions que es fan a títol individual i que han de comptar amb l’aval d’un membre en actiu del grup.

comentaris