Montse Jorba presenta a Puigcerdà i a la Seu un estudi sobre les majestats de la Cerdanya

Els dies 12 i 13 de gener, Edicions Salòria presentarà el llibre Les majestats de la Cerdanya de la historiadora de l'art Montse Jorba.

Presentacions:

- Divendres 12, a les 19.30 h, a l'Arxiu Comarcal de Cerdanya (Puigcerdà)
- Dissabte 13, a les 19.30 h, a l'Espai Ermengol - Museu de la Ciutat (la Seu d'Urgell)

26231356_10214267305371616_6246029491917942273_n
photo_camera La portada del llibre, de la col·lecció PirineuArt

Les majestats de la Cerdanya pretén donar a conèixer les imatges de Crist crucificat d’època romànica originaries d’aquesta vall pirinenca, a més d’aprofundir en la seva iconografia i filiació estilística. L’estudi d’aquestes majestats demostra la importància que va tenir el comtat de Cerdanya i el bisbat d’Urgell en la producció i culte d’aquestes imatges al llarg dels segles xii i xiii.  

Malgrat que la majoria de majestats cerdanes ha desaparegut, per motius tan diversos com els canvis en la litúrgia o per les conteses bèl·liques que van afectar aquest territori, encara se’n conserven algunes en museus i en col·leccions particulars, totes elles recopilades i estudiades en la present publicació. 

El fet que les majestats cerdanes ja no puguin contemplar-se en el seu antic espai de culte no pot fer oblidar el seu origen. Gràcies al present estudi, el gran públic trobarà recopilades totes aquestes imatges que segles enrere eren contemplades pels habitants de la Cerdanya.

Els actes són gratuïts i oberts a tothom.