CINEMA

Més de 800 persones assisteixen al festival Mostremp

'Xoves de Comadres' de Noemí Chantada s'emporta el guardó de millor curtmetratge
La gala de cloenda del festival Mostremp. Imatge del 23 d'agost del 2020. (Horitzontal)
photo_camera La gala de cloenda del festival Mostremp/MOSTREMP

Unes 800 persones han assistit al festival de temàtica rural, Mostremp. El certamen ha posat el punt final aquest diumenge després de sis dies amb l'entrega de premis. El premi del Jurat al millor curtmetratge ha estat per 'Xoves de Comadres' de Noemí Chantada, dotat amb un premi de 2.000 euros. El premi Tarradets que guardona el millor curtmetratge de la secció Pallars&Ribagorça ha estat per 'El Arbol' de Xavier Ibáñez, dotat amb 500 euros. Pel que fa a la secció Infantil i Juvenil, el premi Víctor del Val ha estat pel curt presentat per el Instituto Sarah Kubitschet de Rio de Janeiro, titulat Uma 'Historia Real'. Pel que fa al guardó del públic, l'escollit ha estat el film 'Stiker' de Georgi M. Unkovski, dotat amb un premi de 1.000 euros.

El jurat de la Secció Oficial ha atorgat la menció a 'Stiker' de Georgi M. Unkovski, mentre que el Jurat del Pallars Ribagorça ho ha fet a 'Boira' d'Álex Uriach i 'La Comulgante' d'Ignacio Lasierra. Per últim el Jurat de la secció Infantil i Juvenil ha donat la menció a 'The Ball' de Victor Esteban i al 'Confinament Actiu' d'Estel Coll, tots dos de l'Institut de Tremp.

L'acte de cloenda ha comptat amb l'estrena de la projecció 'El Cost de la Fruita' de Clara Barbal i Pablo Roguero, un film que tracta sobre la situació que viuen els temporers de la recollida de fruita a les comarques de Ponent.