CINEMA

‘L’home dels nassos’, ambientada en l'hivern de 1968 en un petit poble de muntanya, arriba als cinemes

Protagonitzada per Pablo Derqui i Ivan Benet i dirigida per Abigail Schaaff, arriba aquest divendres als cinemes. 
c032fe55-1110-4bef-810a-f812e3f9e23e
photo_camera Una imatge del film 'L'home dels nassos' / FILMAX

La llegenda de ‘L’home dels nassos’, protagonitzada per Pablo Derqui i Ivan Benet i dirigida per Abigail Schaaff, arriba aquest divendres als cinemes. També destaca l’estrena del film de terror ‘Cuando acecha la maldad’, de Demián Rugna, pel·lícula que va rebre el premi al millor film del 56è Festival de cinema de Sitges. Pel que fa les plataformes, 3Cat estrena la sèrie 'Jo mai mai' i Disney+, 'Cristóbal Balenciaga' sobre l’icònic dissenyador de moda.

‘L’home dels nassos’

Pablo Derqui, Ivan Benet, Sali Diallo, Miranda Munné i Lluc Miravete protagonitzen el film fantàstic 'L'home dels nassos'. La pel·lícula s'ambienta en l'hivern de 1968, en un petit poble de muntanya. Tres nens intenten escapar de l'anomenat home dels nassos, un ésser llegendari que captura els nens mentiders l'últim dia de l'any. Però ells no són els únics que el temen: les mentides del passat també s'oloren. Abigail Schaaff s'encarrega de la direcció del llargmetratge en català. 

‘Cuando acecha la maldad’

Arriba als cinemes la pel·lícula que es va imposar com a millor film del 56è Festival de Sitges. 'Cuando acecha la maldad' del director Demián Rugna és un film sobrenatural sobre exorcismes. En un poble remot, dos germans descobreixen un home infectat per forces malignes que està a punt de donar llum a un dimoni. Desesperats per evitar l'entrada del mal al seu pacífic món, els germans descobriran la terrible veritat: és massa tard.

cf11d9c4-3b15-4acf-822c-b8295e8a7625
Ivan Benet al film l'home dels nassos / FILMAX

El cineasta argentí Demián Rugna, gran seguidor del gènere de terror, volia tirar endavant una pel·lícula que oferís una mirada diferent sobre els posseïts amb un dimoni que podia fer-se corpori dins d’una persona. El resultat: ‘Cuando acecha la maldad’. En declaracions a l’ACN, el director remarca que aquest és “un relat cru i descarnat”, però, afegeix, “no és una pel·lícula que es conformi amb impactar, sinó que vol explicar un conte entretingut”. 

Rugna va voler oferir una nova mirada de la figura del posseït. Assenyala que quan un veu una pel·lícula amb un posseït sempre apareix una noia o un nen que diu que et matarà i està parlant tota l’estona i ell volia fer una cosa diferent. “Vaig pensar que (el dimoni) es podia fer corpori dins d’una persona físicament, més enllà d’ocupar-li només el cap”. 

‘Cualquiera menos tú’

'Cualquiera menos tú' del director Will Gluck és una comèdia romàntica basada en una història de Ilana Wolpert. Sydney Sweeney i Glen Powell es posen a la pell d'una parella que sembla perfecte. Després d'una increïble primera cita succeeix quelcom que refreda la seva forta atracció, fins que es troben inesperadament en un casament a Austràlia. A partir d'aquí, fingiran que són una parella. 

‘La zona de interés’

El gran premi del jurat del Festival de Cannes 'La zona de interés' arriba als cinemes. Sota la direcció de Jonathan Glazer, el film mostra el comandant d'Auschwitz Rudolf Höss i la seva dona Hedwig que s'esforcen en construir una vida de somni per la seva família en una casa amb jardí prop del camp de concentració. 

‘El correo’

Arón Piper, María Pedraza i Luis Tosar són els protagonistes del darrer film de Daniel Calparsoro 'El correo'. La comèdia negra basada en fets reals, s'ambienta en l'any 2002. L'Iván és un ambiciós jove de Vallecas a qui el barri li queda petit. D'aparcador de cotxes en un camp de golf madrileny passa a convertir-se en correu belga d'una organització internacional dedicada al blanqueig de capitals. L'Iván començarà a transportar maletes cap a Brussel·les i Ginebra. El diner negre, però, flueix des de la Costa del Sol. Empresaris de la construcció, polítics corruptes, banquers, esportistes o la màfia xinesa. El protagonista vol la seva part del pastís. 

fd8a0156-69f5-4367-8084-2234ca8b6035
Una imatge del film 'L'home dels nassos' / FILMAX

‘Slow’

L'Elena dona classes de ball mentre en Dovydas treballa com a intèrpret de llenguatge de signes. En el moment que es coneixen s'estableix un bonic vincle entre ells. Però la relació es posarà a prova quan Dovydas confessa a l'Elena que té sentiments romàntics cap a ella, però que és asexual. No sent ni ha sentit desig sexual cap una altra persona. Aquest és l'argument de 'Slow' del la directora Marija Kavtaradze. 

‘Viatge al desert’

En català s’estrena ‘Viatge al desert’. El film de la directora Margarethe von Trotta se centra en l'extraordinària i carismàtica Ingeborg Bachmann, que va conquistar el món de la literatura alemanya. Coneixerà el famós dramaturg Max Frisch. La parella té una relació amb amor apassionat però les friccions professionals i personals comencen a pertorbar l'harmonia. Quan la protagonista té problemes els seus amics l'ajuden. Junts aniran al desert on Ingeborg trobarà el camí de retorn a ella mateixa i a la seva escriptura. 

‘¡Felices 50!’

Eric Lavaine dirigeix la comèdia ‘¡Felices 50!’, interpretada per Lambert Wilson, Franck Dubosc i Guillaume De Tonquédec. Han passat vuit anys pels personatges de ‘Barbacoa de amigos’, dirigida també per Lavaine. Ara, els protagonites volien celebrar els 50 anys de l’Yves a Grècia, però al final serà amb un mansió a Bretanya. Tindran, però, un inconvenient, la pluja, que posarà a prova els nervis del grup d’amics.   

‘El arca de Noé’

Dirigida per Alois Di Leo, Sérgio Machado i René Veilleux, s’estrena el film d’animació ‘El arca de Noé’. El film segueix a dos ratolins: el poeta Vini i el guitarrista Tom. Quan arriba el diluvi universal només es permet que un mascle i una femella de cada espècie pugin a l’Arca de Noé. Els dos ratolins aconsegueixen entrar a l’arca i intentaran sobreviure.  

‘La floristeria de l’Iris’

Després de 10 anys d’absència, un professor de natació israelià que viu a Chicago torna a Israel per enterrar el seu pare. El retrobament amb un amic d’infantesa molt estimat i la seva nova parella desencadenaran una sèrie d’esdeveniments que afectaran la vida de tots tres. Aquest és l'argument del film ‘La floristeria de l’Iris’, dirigida per Ofir Raul Graizer, que arriba aquest divendres en català als cinemes. 

'Simón'

El director Diego Vicentini presenta el drama sobre la immigració 'Simón'. Un jove veneçolà i líder estudiantil és detingut i torturat durant unes protestes a Veneçuela el 2017. Fuig del país i sol·licita asil a Miami. Però el departament d'immigració dels EUA li comunica que si se li concedeix la petició, no podrà tornar al seu país. El protagonista haurà de decidir si comença una nova vida o torna al seu país per lluitar per la llibertat.

‘Pesadilla de un secuestro en California’ a Netflix 

La plataforma estrena el 17 de gener la mini sèrie documental ‘Pesadilla de un secuestro en California’ sobre una jove parella que afirma que els hi han entrat a casa i els han segrestat, però la policia no s’acaba de creure la seva història.

Netflix estrena dos dies després la segona temporada de la docusèrie ’El amor en el espectro autista’, guanyadora d’un Emmy, dedicada a un repartiment divers i inimitable que busquen l’amor. També s’estrena el 19 de gener ‘El legado’, una sèrie sobre una dona que hereta un cementiri d’un tiet al que no coneixia. 

'Esta ambición desmedida. La serie' arriba a Movistar Plus+

El 22 de gener arriba a Movistar Plus+ ‘Esta ambición desmedida. La serie’. Després de l’èxit del disc de ‘El Madrileño’, C.Tangana s’enfronta al repte de crear la gira més ambiciosa de la seva carrera i revolucionar el concepte del directe. La sèrie és també viatge que segueix l’artista durant més de quatre anys, des de la creació del disc, la conceptualització del show, les negociacions, els assajos, els concerts o les celebracions, entre d’altres. Cada dilluns s’estrenarà un episodi fins a completar els tres que formen la sèrie. 

D’altra banda, el 18 de gener s’estrena ‘Galgos’ amb un doble episodi. La sèrie compta amb Adriana Ozores, Oscar Martínez, Marcel Borràs, Patricia López o María Pedraza, entre d’altres. Carmina Somarriba i Emilio Somarriba són els hereus del Grup Galgo, una empresa familiar especialitzada en xocolata i alimentació infantil. Diferents factors provoquen que l’empresa no passi pel seu millor moment, una situació que portarà la Carmina a escollir entre salvar l’empresa o la seva família. 

Jason Momoa protagonitza la nova sèrie documental ‘On the roam’

L’actor Jason Momoa viatja per tots els Estats Units per coneixer persones extraordinàries que obren el seu propi camí. En aquesta sèrie documental, a més d’explorar la bellesa dels paisatges el protagonista posa el focus en tot un seguit de persones que l’inspiren, com per exemple artesans, fabricants de motocicletes, músics o atletes. ‘On the roam’ s’estrena el 18 de gener a HBO Max. 

A partir del 21 de gener, arriba a la plataforma la tercera temporada de ‘La Brea’, protagonitzada per Natalie Zea i Jon Seda, i que narra un inexplicable succés a Los Angeles, en que un forat de grans dimensions fa desaparèixer una part de la població d’un barri de la ciutat, que acaben despertant en un món primitiu on hauran de lluitar per sobreviure. 

Prime Video presenta un nou show animat: ‘Hazbin hotel’

‘Hazbin hotel’ arriba el pròxim 19 de gener a Prime Video. Es tracta d’una interessant comèdia musical animada signada per l’aclamada productora A24. La història se centra en Charlie Morningstar, filla de Lucifer i princesa de l’infern, que vol complir un somni aparentment impossible: obrir un hotel amb l’objectiu de rehabilitar els pecadors. 

La comèdia dramàtica ‘Chorus girls’ a Filmin

Aquesta comèdia dramàtica segueix la vida de vuit ballarines en la seva lluita per sobreviure a un lloc de treball d’allò més sexista. Donant-se suport unes a les altres troben la força per seguir endavant. Ditte Hansen o Louise Mierit, entre d’altres protagonitzen la sèrie que arriba el 23 de gener a Filmin. 

Una sèrie sobre l'icònic dissenyador Cristóbal Balenciaga

El 19 de gener arriba a Disney+ 'Cristóbal Balenciaga', una sèrie dramàtica que recrea la vida i el llegat del creador espanyol que es va convertir en un dels dissenyadors de moda més icònics de tots els temps. Creada per Lourdes Iglesias, fa un retrat d'aquest home tan enigmàtic – interpretat per Alberto San Juan - i amb un talent extraordinari que va desafiar les convencions socials de l'època per revolucionar el món de la moda. El repartiment també compta amb Belén Cuesta, Josean Bengoetxea, Cecilia Solaguren o Adam Quintero. 

Paral·lelament, la plataforma incorpora a partir d'avui 'The artful Dodger', una irreverent continuació d'Oliver Twist  que explora la doble vida adulta del famós princep dels lladres. Ambientada en l'Austràlia de 1850, ha convertit els ràpids dits del carterista en els hàbils dits d'un cirurgià. Això sí, el seu passat el torna a perseguir amb l'arribada de Fagin, que l'intenta atraure de nou al món de la delinqüència. 

També arriba aquest dimecres 17 de gener 'The Creator', un pel·lícula d'acció i ciència ficció, i la segona temporada de la sèrie 'Siempre fui yo'. 

3Cat estrena 'Jo mai mai', una nova ficció juvenil amb Claudia Riera i Miki Núñez

3Cat estrena el pròxim 22 de gener 'Jo mai mai', una nova sèrie de ficció juvenil i amb la música en català com a protagonista. La ficció, protagonitzada per Claudia Riera i amb Miki Núñez entre el repartiment, aborda temes que afecten els joves, com el bullying, la identitat de gènere, les addiccions, el mal ús de les xarxes socials i la salut mental. 

La producció consta de vuit capítols i ha estat creada per Uri Garcia i Marc Roma, i escrita per Sergi Pompermayer. 'Jo mai mai' és una sèrie que parla de la descoberta d’emocions, de la necessitat de diversió, de la por i de l'amistat d'un grup de joves durant uns campaments d'estiu que mai oblidaran. 

D'altra banda, a partir demà es podrà trobar disponible a la plataforma el primer episodi de la nova sèrie documental 'Històries de la Primària', que narra la relació especial que s’estableix entre els professionals sanitaris i els usuaris dels CAP. A través de diàlegs inèdits, ofereix un radar bastant precís de la salut física i mental de molts catalans. 

Es tracta d'una proposta que s'ha rodat a Barcelona, Badalona, Castelldefels, Sant Cugat del Vallès, Navàs, Balsareny, Sort, Bretui, Montardit de Dalt, Vinebre, la Torre de l'Espanyol, Lloret de Mar, Girona, Santa Coloma de Farners i Lleida. Cada capítol té entre 40 i 45 minuts de durada i inclou unes quatre localitzacions diferents.