ARTS PLÀSTIQUES

L'Aparador mostra l’exposició col·lectiva "Les estenalles d'en Mallol"

L'exposició es va inaugurar aquest dissabte, 14 de desembre, i es podrà veure fins el 27 de febrer.
dav
photo_camera "Partit de la Deconstrucció" de Ramon Berga, a l'exposició de L'Aparador/FS

Per novè any consecutiu, L’Aparador de la Seu d’Urgell, ens recorda de manera creativa les eines, pots i estris de tota mena que al llarg dels anys va anar acumulant la Ferreteria Mallol, avui desapareguda.

Trenta dos artistes –pintors, escultors, dissenyadors, artesans, etc.– de l’Alt Urgell i Andorra han participat en la convocatòria d’enguany, titulada “Les estenalles d’en Mallol”. L'exposició es va inaugurar aquest dissabte, 14 de desembre, i es podrà veure fins el 27 de febrer.

Les estenalles d'en Mallol

La proposta consisteix en manipular un estri, en aquest cas unes estenalles, procedent dels vells estocs del magatzem de la Ferreteria Mallol, i produir una peça artística, alterant tant la forma com la funció de l’objecte.

L'any 2011 es va manipular una llauna d'oli, el 2012, un cullerot de cuina, el 2013 una caixa de plumilles... Els diferents objectes es van convertir en insòlits artefactes. De ben segur, les estenalles depararan sorpreses semblants a ulls de l'espectador.

L’objectiu és mostrar la diversitat de visions respecte d’un mateix objecte, és a dir, sobre la realitat mateixa, en un joc de percepcions facetades que estimula el nostre imaginari i provoca la reflexió entorn de les convencions de la mirada.

Artistes participants

Salvador Albanell, Montserrat Altimiras, Mónica Armengol, Ramon Berga, Joan Canal, Elisenda Capdevila, Gemma Coma, Graciela Chavez, Júlia Estany,  Albert Galindo, Bernat Manresa, Max Martin, Miriam Martínez, Salvador Maura, Josep M Moreu, Arnau Obiols, Berta Oromí, Roger Pascual, Teresa de Perles, Gemma Piera, Francisco Puente, Frédérique Rennuit, Núria Riart, Anna Rius, Merce Rius, Jaume Rovira, Carmen Ruiz, Susi Sánchez, Roser Segú, Josepa Travé, Alfons Valdès, Adrià Ventura.

“Les estenalles d'en Malloll”. Exposició col·lectiva. Desembre 2019-Febrer 2020. “L’Aparador. Espai d'Art al Carrer”. La Seu d’Urgell