Les editorials pirinenques han hagut d'ajornar les seves novetats degut a la crisi del coronavirus i això ha afectat molts dels plats forts previstos per a Sant Jordi que, com es va anunciar, queda posposat per a abans de l'estiu. Les editorials han explicat que estan replantejant l'arribada de les novetats a les llibreries, depenent de l'evolució de la crisi sanitària, i que podria ser abans de l'estiu, durant l'estiu o, en pocs casos, de cara la Setmana del Llibre en Català. Altres editorials grans dedicaran esforços en rellançar les obres ja publicades i que no van poder promocionar.
El segell pirinenc Edicions Salòria tenia diverses novetats previstes per al mes d'abril, com la novel·la històrica ' El bisbe i l’emperador', de Josep Gifreu. La novel·la narra com Fèlix d’Urgell, bisbe de la Seu, fou condemnat per Carlemany i el concili d’Aquisgrà del 799 com a heretge. Fèlix, que fou venerat i tingut per sant a Urgell, pagà amb l’exili a Lió la seva condició de "bisbe de frontera". El conflicte político-religiós de l’adopcionisme posà de manifest la pugna oberta entre dues Esglésies (la visigoda i la franca), entre dues cultures (la musulmana i la cristiana) i sobretot entre dos grans imperis: l’Àl-Andalus de Còrdova i l’imperi de Carlemany.
Edicions Salòria també tenia preparada, conjuntament amb Editorial Andorra, 'Per terres de… La Ribagorça/La Ribagorza/La Ribagorça Aragonesa' de l'escriptor pirinenc Joan Obiols. Es tracta del vuitè títol de la col·lecció “Viatge Universal Pel Pirineu. Si la muntanya fos el món”, que ens ofereix una visió personal i contemporània de la muntanya, a través de personatges únics i irrepetibles.
'Les oliveres i altres paisatges', d'Eva Arasa, amb il·lustracions d'Assumpta Arasa, és un preciós poemari de la polifacètica autora, que Edicions Salòria havia preparat per aquest Sant Jordi. 'Les oliveres i altres paisatges' és una obra poètica amb tota la sensibilitat i l’estima per la terra que tenen les dues autores: l’Eva Arasa amb la seva poesia íntima i reflexiva i l’Assumpta amb les seves pintures realistes i inspiradores de colors suaus. Eva Arasa és polifacètica, professora, periodista i poeta, domina el llenguatge i tracta la poesia amb la naturalitat i respecte; l’Assumpta Arasa s’endinsa en els colors de la terra i s’apropa a la realitat amb una visió singular i propera.
'Històries de la Seu', d'Elvira Farràs Muntó, també tenia previst omplir les poselles de les llibreries per Sant Jordi. El llibre és un recull d'articles divulgatius que Elvira Farràs va escriure, al llarg dels anys, per al programa de festes de la Germandat de Sant Sebastià i per a altres publicacions. L'autora va ser una gran estudiosa de la història més recent de la Seu d'Urgell i els seus articles parlen, sobretot, de la vida quotidiana i festiva de la ciutat i dels seus protagonistes.
'Les flors de la muntanya' de Teresa Campos, també editada conjuntament amb Edicions Andorra, és el primer títol de la col·lecció Petits Exploradors, una nova sèrie de llibres de Salòria dedicats als primers lectors amb l’objectiu de fer-los créixer l’amor per la natura. Juga amb els colors i les formes de les flors.Teresa Campos és una il·lustradora i escriptora d’obres infantils que des de Barcelona projecta la seva estima per la natura i especialment pel Pirineu.
En l'àmbit de la literatura infantil, Edicions Salòria tenia previst per aquest Sant Jordi treure 'L’estalactica Ploramiques', de Sílvia Colomé, amb il·lustracions de Delphine Labedan. I també 'La vella de Romadriu' de Pepita Clop, amb il·lustracions d'Urgell Mestre (Col·lecció Petit Pirineu). Romadriu, un poblet de conte, una lluna tafanera, una padrina valenta i decidida i un mes de març rabiüt i malcarat són els protagonistes d’aquesta història. Pepita Clop, l'autora, és mestra i ha publicat amb Edicions Salòria el llibre “Contes de la mare” (2014) on recull una dotzena de rondalles de la Vall de Castellbò i el conte “Les cabretes del Serrat Gros” (2018) on explica l’origen d’un dels formatges amb més anomenada del Pirineu.
Edicions Andorra preveia treure per Sant Jordi 'Al sol que bat la penya' de Manel Gibert. 'Al sol que bat la penya' culmina el curs anual de haikus que encetà 'A l’ombra del solstici' (Editorial Andorra, 2017). Allà, les experiències se situaven a la tardor i a l’hivern; aquí, l’enumeració d’instants sublims travessa la primavera i l’estiu. Els dos reculls són, per tant, seccions distintes d’una sèrie circular unitària. Manel Gibert és Llicenciat en Filosofia i professor de llengua i literatura. Cofundador del col·lectiu Portella i segon director de la revista Portella. Ha obtingut diversos reconeixements i premis literaris. Autor dels poemaris 'Pluja' (Edicions del Diari d’Andorra), 'Quadern d’Arans', 'Blaus a la deriva' i 'A l’ombra del solstici', tots tres a Editorial Andorra.
Pel que fa a Anem Editors, editorial pirinenca nascuda a Andorra, van començar a treure algunes novetats a principi d’any: 'De la governança d'un país', el llibre pòstum de l'escriptor andorrà Antoni Morell; 'Estudis sobre els orígens de la noblesa medieval', amb articles de Carles Gascón i Oliver Vergés; i 'Una tragèdia pintada', en el context del l’Any Becket 2020 (850 anys de l’assassinat de l’arquebisbe Tomàs Becket a Canterbury).
El confinament ha agafat a l'editorial andorrana a punt de publicar la segona edició de 'Les venjances de Talltendre' de Jordi Fabrad, i la segona edició d 'El llarg caminar d'un home bo', de l'escriptor andorrà Antoni Morell.