01.12.2021 |
Viure als Pirineus

"L'sketchbook" de Viladés o contemplar la ribera de la Seu des de l'ermita de les Peces

Tothom de la Seu d'Urgell hauria de tenir aquest llibre a casa. Si encara no el teniu reserveu-lo a la vostra llibreria, no fos cas que arribeu tard. És una de les obres locals més sensibles que mai s'ha publicat, editada de forma brillant per Editorial Andorra.

Ceyt0YxWwAAbmyq
Un dels sketchbooks de Viladés.
"L'sketchbook" de Viladés o contemplar la ribera de la Seu des de l'ermita de les Peces

L'sketchbook il·lustrat per Albert Viladés, amb textos de Pep Albanell, ha entrat a casa i s'ha guanyat un lloc preferent a la biblioteca. Quan em van parlar del projecte vaig pensar que era una gran idea però mai m'hauria imaginat que el resultat final seria tan extraordinari. Es tracta d'un llibre amable als sentits, amb un disseny artesà, que juga amb els blancs i amb l'equilibri de les formes i els colors, que cuida els detalls, que juga amb una ciutat com mai ningú ho ha fet abans i com dificilment algú podrà tornar a fer mai.

L'Albert Viladés té una passió, que és la pintura, i al Pep Albanell l'apassiona la ciutat que el va veure créixer, en la qual va aprendre a llegir i a escriure textos com els que complementen els sketchbooks del seu company de viatge. Quin tàndem! Quin viatge per la Seu i els seus voltants! Quin llibre! Quin regal que ens han fet el Viladell, l'Albanell i tot l'equip de persones que han participat en l'edició d'aquesta petita obra d'art (els companys del taller d'sketchbooks del Viladés, els alumnes, els companys d'excursió de l'Albanell, la gent de l'editorial, els correctors, els curadors del llibre...).

Aquests dies poder llegir L'sketchbook ha estat un privilegi, he notat una sensació semblant al que suposa contemplar tota la ribera de la Seu des de l'ermita de la Mare de Déu de les Peces o resseguir a peu els pobles asserenats que apareixen al voltant del Segre.

"L'sketchbook" de Viladés o contemplar la ribera de la Seu des de l'ermita de les Peces
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad