29.11.2022 |
Viure als Pirineus

GOIGDANSA, un projecte fet amb el cor

Estimo la dansa i fa més de cinc anys que faig l’impossible per rebre una formació continuada. Actualment segueixo aprenent dansa clàssica i jazz a l’escola Luthier de Barcelona. És tant el que m’aporta aquesta formació que, per la meva manera de ser, no me’n puc estar de compartir els meus coneixements. M’agrada ensenyar, afavorir a les persones, veure-les felices, que se sentin bé amb elles mateixes i amb els altres. És per això que, fa tres anys, vaig crear GOIGDANSA: un projecte fet amb el cor.

FUSTERIA 6
La Fusteria, espai per a les arts escèniques a la Seu d'Urgell.
GOIGDANSA, un projecte fet amb el cor

GOIGDANSA és una activitat en la que els alumnes, siguin de la condició que siguin, reben una formació acurada, en un ambient familiar i lúdic.

Treballo en dues línies principals d’actuació:

Per una part, les diferents formes de la dansa (clàssic, jazz, populars, entre altres) amb la finalitat de promocionar i ensenyar estils i tècniques diferents. Al mateix temps s’entrenen el moviment, el ritme, la col•locació, la coordinació, el moviment i la consciència del cos.

Tot aquest treball es fa d’una forma molt lúdica i divertida perquè considero que per a un bon aprenentatge són imprescindibles el goig i el benestar. Per aconseguir aquest clima m’agrada utilitzar musiques conegudes, entranyables, clàssics populars que m’ajuden a ensenyar els passos bàsics, molt ben encadenats, amb els que l’alumne ja pot ballar d’un bon principi i sentir que “passa el aire”, que està viu.

Aquestes dues línies principals les complemento amb l’aprenentatge de valors com la constància, l’esforç, i el compromís a nivell individual i dins del grup. 

Per a mi l’alumne és molt important, el tinc sempre present i tinc molta cura del seu aprenentatge, tant en l’aspecte físic i tècnic, com en l’emocional. Em satisfà treballar el seu procés d’una forma constant i perseverant. Sempre proposo a aquelles persones que se senten cridades per l’activitat però que tenen dubtes, que ho provin abans d’apuntar-se i, si finalment ho fan, llavors els demano constància i perseverança per poder fer un bon treball.

Ballar és una activitat molt beneficiosa: la cura del cos i la ment, juntament amb les relacions socials, formen un compendi que afavoreix l’augment de les endomorfines, aquestes substàncies que ens ajuden a prevenir la depressió, el càncer, entre altres; que augmenten l’autoestima i ens fan sentir bé amb nosaltres mateixos i amb els altres. 

Actualment, GOIGDANSA forma part de LA FUSTERIA, espai per les arts escèniques, una associació sense ànim de lucre que hem creat amb el meu marit, Pere Tomás, i que té com a objectiu principal, la promoció del teatre i la dansa a la Seu i comarca. Amb aquest nou espai es fa realitat un vell somni del Pere: disposar d’un espai estable i propi per poder conrear les arts escèniques sense haver de dependre d’altres entitats o institucions públiques o privades.   

El passat mes de setembre, van començar les activitats de dansa i, a partir d’octubre les de teatre. L’oferta és per a totes les edats i molt assequible; el que més ens motiva és que aquestes activitats tan beneficioses siguin a l’abast de totes les persones. Estem molt satisfets de la resposta que estem tenint i de l’ambient que s’està creant. Tal com havíem somniat el Pere i jo, LA FUSTERIA és un espai on hi ha caliu i estima, condicions que afavoreixen el treball, l’aprenentatge, la creació..., un espai que no deixa indiferent.    

Montse Garriga

GOIGDANSA, un projecte fet amb el cor
Comentarios