La segona Fira Literària Transfronterera de la Cerdanya s'allargarà durant tot el cap de setmana

Sylvie Asselin, Hélène Marty i Lluís Mas, organitzadors del certamen

Davant l’èxit de la passada edició, tant l’ajuntament de la Guingueta d’Ix com el de Das han decidit impulsar una segona edició amb importants novetats

Aquest projecte va començar l’any passat, iniciativa del regidor de Das, Lluís Mas, que ja va anunciar la seva intenció de continuïtat per al certamen, així com la voluntat que s’hi sumessin altres municipis i que es pogués celebrar al llarg de tot un cap de setmana.

Enguany, gràcies a l’organització dels ajuntaments dels dos pobles i a la col·laboració de Núvol, la Fira se celebrarà durant tot el cap de setmana del 4 i 5 d’agost (l'any passat va ser d'un sol dia) i en dues etapes diferenciades. Dissabte dia 4 tindrà lloc a Bourg Madame, a la Guingueta d’Ix, uns trobada d’escriptors i una fira d’editors del Pirineu. Diumenge dia 5, per altra banda, Das acollirà un festival literari i teatral, acompanyat d’una ruta històrica pel municipi.

A la Guingueta, dissabte, a les 10:30h assistiran a les Converses a la fresca autors com Rafael Vallbona, autor de La Casa de la Frontera (Premi BBVA Sant Joan de Literatura Catalana), Joan-Lluís Lluís, autor del premiat Jo sóc aquell que va matar Franco, Manel Figuera, autor de l’estudi El Parlar de la Cerdanya i Pierre Cazenove. Es podrà,a més, fer una visita a l’església de Càldegues a les 16:30h a càrrec de Jean Louis Blanchon.

A Das, diumenge, es presentarà a les 17:00h la ruta «De la Casa del Comú a l’església. La lluita de campanars de Das. Tradició vers modernitat.», a càrrec de Joaquim Colominas i Sandra Adam, que tal com el seu nom indica recorre el poble des de la Casa del Comú fins a l’església, tot explicant la «lluita» entre campanars. Posteriorment, entre les 18:00h i les 20:00h, tindran lloc les Converses a la fresca al safareig de Das, enguany marcades per la reclamació del dret a la llibertat d’expressió, amb Joan-Lluís Lluís, Albert Villaró, Pruden Panadès, Jordi Oriol, Jordi Pesarrodona (el regidor acusat de desobediència i delicte d’odi per posar-se un nas de pallasso al costat d’un policia nacional) i Xavier Serrat Crespo (Regidor de Cultura de Sant Esteve de les Roures, és a dir, actor i director que fa de regidor del municipi imaginari que apareixia en la llista de municipis més violents durant l’1-O feta per la guàrdia civil).