CRISI CORONAVIRUS

El Festival de Música Antiga dels Pirineus cancel·la la seva desena edició

El certamen tenia previst mig centenar de concerts per aquest estiu en 38 municipis i a càrrec de 21 formacions
Pla general dels integrants de l'Ensemble Flandriae-Pyrenaei, interpretant una de les peces del concert inaugural del Festival de Música Antiga dels Pirineus a la catedral de Santa Maria de la Seu d'Urgell, el 5 de juliol de 2019 (Horitzontal).
photo_camera L'Ensemble Flandriae-Pyrenaei durant el concert inaugural del Festival de Música Antiga dels Pirineus de 2019/Albert Lijarcio
L'organització del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ha decidit cancel·lar la seva desena edició, prevista del 3 de juliol al 23 d'agost de 2020 i en la qual s'hi havien de realitzar 53 concerts en 38 municipis a càrrec de 21 formacions. A més, tampoc es duran a terme 19 actuacions programades en centres on hi ha col·lectius en risc d'exclusió, especialment residències de gent gran, en el marc del programa FeMAP Social, en el qual hi col·labora el Conservatori de Música dels Pirineus. La incertesa de la situació actual i futura derivada de la crisi sanitària del coronavirus ha motivat l'organització a aturar totes les inversions prèvies, amb la voluntat de reprogramar al 2021 el mateixos concerts previstos per aquest estiu.