25.05.2022 |
Viure als Pirineus

Entrega de premis de la 5a edició del concurs literari Guillem de Belibasta

El passat dijous 8 d’agost es va celebrar la 5a edició del Premi Guillem de Belibasta de narrativa breu d'aventures a la natura a Tragó, un poblet del municipi de Peramola (Alt Urgell).
Belibasta-147
Finalistes de la 5a edició del concurs literari Guillem de Belibasta.
Entrega de premis de la 5a edició del concurs literari Guillem de Belibasta

S'hi van presentar fins a un total de 43 treballs de diversos autors d'arreu del domini lingüístic i de totes les edats. El jurat de selecció d'obres finalistes va estar format per Eulàlia Balaguer, Laia Benavent, Núria Cabiscol, Karina Estay, Isabel Flaquer, Maria del Mar Mir, Alba Ramos i Aaron Soler.

Així doncs, aquest jurat va considerar oportú que les obres que havien de rebre la condició de finalistes d'entre els originals presentats havien de ser:

 • Ànima empresonada, de Pau Martí Clotet (La Seu d'Urgell)
 • Bosc amb paio al fons, de David Gálvez Casellas (Juverri - Andorra)
 • El cant de les sirenes, de Joan Constans i Aubert (Barcelona)
 • Els rossinyols dins, de Manuel Roig Abad (Ibi - Alacant)
 • L’acròstic, de Magdalena Vilalta i Ripoll (Miralcamp)
 • La darrera evasió, de Fèlix Rabassa i Martí (Blanes)
 • Laura Fogueró, de Jacint Bofias i Alberch (Calella)
 • País de Foix, de M. Dolors Puig-Alsina Mas (Mas Tolosa Nova - Vic)
 • Verdor incommensurable, de Miquel Florido Díaz (Vilafranca del Penedès)

Aquestes obres van passar a la fase final, el jurat de la qual estava compost per Ramon Besora​, Teresa Colom, Albert Llanos, Albert Villaró i Jesús Bach, que actuà com a secretari. ​Així doncs, aquest jurat va considerar oportú guardonar les següents obres tal com s'esmenta a continuació:

 • 1r PREMI, dotat amb 1500 €. A l'obra El cant de les sirenes, de Joan Constans i Aubert.
 • ​​2n PREMI, dotat amb 500 €. A l'obra País de Foix, de M. Dolors Puig-Alsina Mas.
 • 3r PREMI, dotat amb 300 €. A l'obra Bosc amb paio al fons, de David Gálvez Casellas.
 • Accèssit de publicació. A l'obra Els rossinyols dins, de Manuel Roig Abad.

Aquestes quatre obres han estat recollides en el llibre El cant de les sirenes i altres narracions, publicat per Edicions Salòria i que és a la venda al preu de 14 €. L’obra guanyadora també s’ha publicat en format d’àudio al web www.afict.cat.

Tots nou finalistes varen ser convidats a l'acte final que va tenir lloc a Tragó de Segre el dia 8 d'agost. L'acte va consistir en un sopar de gala dels finalistes amb el jurat, autoritats i col·laboradors —entre les quals el director dels Serveis Territorials de Lleida del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Miquel Àngel Cullerés; el vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Urgell Sergi Parramon; la presidenta d’Òmnium Cultural de l’Alt Urgell, Núria Oliva; l’alcalde de Peramola, Joan Puig, i el president de la Penya Barcelonista de Peramola i Comarca, Carles Pallarès— i gent de la contrada. Després del sopar, a càrrec d'Exquisitàrium i amb la col·laboració d'Hotel Can Boix, hi va haver l'entrega de guardons. Tots els finalistes van rebre un diploma, un punt de llibre, alguns obsequis i un exemplar de El cant de les sirenes i altres narracions (que conté les 4 obres guardonades) i, els membres del jurat, a més, un record en agraïment a la seva tasca.

​L'organització va agrair, i agraeix, la tasca desinteressada però imprescindible de tots els membres d'ambdós jurats, així com la feina feta per Josep Maria Bernat, Sergi Bernat, Èric Bach, M. Cinta Pià, Maria Orrit i altres membres col·laboradors i organitzadors, i també per Anja Azbel (dissenyadora del cartell i del dibuix de la portada del llibre) i Josep Espunyes (corrector de les obres del llibre juntament amb Jesús Bach), a més del suport econòmic i logístic de tots els col·laboradors de la 5a edició del premi: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (organitzadors), Associació Festiva i Cultural de Tragó (organitzadors), Diputació de Lleida i Institut d'Estudis Ilerdencs, Ajuntament de Peramola, Hotel Can Boix, Consell Comarcal de l'Alt Urgell, IDAPA, Òmnium Cultural de l'Alt Urgell, La Caixa i Penya Barcelonista de Peramola i Comarca, i el suport del Govern d'Andorra, del CPNL i de l'Associació Llibre del Pirineu.

Entrega de premis de la 5a edició del concurs literari Guillem de Belibasta
Comentarios