Els Jocs Florals de Cerdanya, la història d'un concurs literari singular

A començaments dels anys vuitanta del segle passat, un grup de veïns que pertanyien a l'Associació de Pares de l'Escola Bac de Cerdanya, van tenir la idea d'organitzar uns premis literaris que servissin per estimular els joves de la comarca cerdana a fer un acte molt senzill però, a la vegada, extraordinàriament enriquidor: escriure. Des de llavors, els Jocs Florals de Cerdanya no han parat de créixer.

BASES JJFF cara B 2018 ok
photo_camera Les bases dels Jocs Florals de Cerdanya

Una nova convocatòria dels Jocs Florals està oberta i es poden enviar originals fins al dia 30 de març, la setmana vinent. Les bases del concurs estableixen que la convocatòria està limitada a escriptors del Pirineu per tal de promoure l'activitat cultural en aquestes comarques.

Segons l'alcalde d'Alp, Ramon Moliner, "una altra característica que fa singulars aquests jocs és la celebració d'una festa multitudinària, al Teatre Municipal d'Alp, que es fa la Diada de Sant Jordi i que aplega famílies senceres al voltant del llibre i de la rosa com a símbols d'un país i d'una cultura".

"Esperem que aquesta iniciativa duri molts anys i els Jocs Florals segueixin guanyant prestigi i pes al caliu dels contes, narracions i poesies", tal i com explicà l'escriptor Alfons Brosel en una de les presentacions del llibre que cada any reuneix els treballs guanyadors d'aquest premi.

comentaris