01.07.2022 |
Viure als Pirineus

Els acordions ja sonen a Arsèguel

El poble d'Arsèguel acull durant tot el cap de setmana centenars de persones vinculades al món de la música. La 43a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu ja es va inaugurar aquest divendres, amb un concert celebrat al migdia al jardí de l’Hotel Andria de la Seu d’Urgell, amb el Duo París-Moscou, els germans Alina i Mikhaïl Khlebnov, de Sibèria i els urgellencs Josep ‘Pepon’ Vilarrubla i Èrika Weigand. 

artur blasco
Artur Blasco és el motor dels acordionistes al Pirineu
Els acordions ja sonen a Arsèguel

El jardí de l’Hotel Andria de la Seu d’Urgell va tornar a ser l’escenari del concert inaugural de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu amb les actuacions del Duo París-Moscou, format per Roman Ibanov i Domi Emorune, amb acordió cromàtic; va seguir la música dels acordions dels germans Alina i Mikhaïl Khlebnov, procedents de Sibèria; i van tancar aquesta inauguració l’actuació dels urgellencs Josep ‘Pepón’ Vilarrubla i Èrica Weigand, amb acordions diatònics.

La primera jornada de la 43a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu va continuar a les set de la tarda, a la plaça dels Carmen, amb el concert que va oferir el Grup Eolina, format per Ignacio Afayé (acordió diatònic i veu), Guillermo Aguilar (guitarra i veu) i Jonás Gimeno (percussió i veu), procedents de l’Aragó.  

Concert de les Nacions 

També ahir divendres, a les deu de la nit, va celebrar-se el ‘Concert de les Nacions’ als Jardins del Seminari de la Seu d’Urgell, on hi van actuar acordionistes i conjunts de Catalunya, Ucraïna, Escòcia, República Dominicana, Portugal Colòmbia, Quebec i Sibèria (Rússia).

Trobada a l’envelat d’Arsèguel

Aquest dissabte, 28 de juliol, la Trobada se centra a l’envelat d’Arsèguel, bressol de l'esdeveniment, on a les 12 del migdia començarà un concert al parc de l'Església amb el Grup Revetlhey, d’Occitània, i La Sonsoni, de l’Alt Urgell. El tradicional concert central de la Trobada, també aquest dissabte a les deu de la nit a l'envelat d’Arsèguel, comptarà amb les actuacions d’acordionistes de països com ara Suïssa, Escòcia, Quebec, l'Uruguai, França, Rússia, Portugal, Occitània, Ucraïna, Moldàvia, Colòmbia o la República Dominicana, a més de Catalunya i Espanya.

Consulteu el programa sencer de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu 2018 en aquest enllaç https://goo.gl/MPEdxB

Els acordions ja sonen a Arsèguel
Comentarios