04.12.2022 |
Viure als Pirineus

PATRIMONI

La Diputació de Lleida finançarà quatre projectes de recuperació patrimonial a l’Alt Urgell

A través de la línia d’ajuts de l’IEI que s’ha incrementat fins als 2,5 milions d’euros; aquests són Alàs, Oliana, Valls de Valira i EMD Vila i Vall de Castellbó. 

Alcaldessa de Pont de Bar amb Joan Talarn
L'alcaldessa del Pont de Bar, Rosa Andorrà, amb el president de la Diputació Joan Talarn / Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida finançarà quatre projectes de recuperació patrimonial a l’Alt Urgell

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat aquest dimarts els  municipis del Pont de Bar, Alàs i Cerc i Montferrer i Castellbò, a la comarca de  l’Alt Urgell. Talarn –que ha estat acompanyat del vicepresident Antoni Navinés– ha iniciat el seu periple a l’Ajuntament del Pont de Bar, on ha estat rebut per  l’alcaldessa, Rosa Andorrà, amb qui ha mantingut una reunió i amb qui ha visitat,  posteriorment, el Castell de Bar. 

Pont2
El president de la Diputació ha visitat el municipi del Pont de Bar / Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida ha recordat que, a través de l’IEI, se subvencionaran fins a 4 projectes de recuperació de patrimoni local impulsats  pels ajuntaments de la zona, amb una inversió de més de 75.000 euros. “Aquesta  línia d’ajuts es va incrementar fins a 2,5 milions en el darrer Ple de la Diputació i  ens permet fer front a 94 projectes dels 105 que s’hi van presentar”. 

Montferrer
El president de la Diputació ha visitat el municipi de Montferrer i Castellbò / Diputació de Lleida

En el cas de l’Alt Urgell, s’hi van presentar sis peticions, “però dos s’han  desestimat perquè preveien actuacions en espais sense valor històric, però que  de ben segur trobaran finançament a través d’altres línies econòmiques”, ha  afegit. 

També s’ha referit a Alàs i l’EMD Vila i Vall de Castellbò, “que són dos dels  municipis que podran fer front a obres que, sent petites quant a quantia, suposen  reforçar l’orgull de cada població, ja es tracta de recuperar i adequar aquell  patrimoni que distingeix cada municipi i amb el qual se senten especialment  identificats els veïns”. 

Alàs
El president de la Diputació ha visitat el municipi d'Alàs i Cerc / Diputació de Lleida

A la tarda s’ha desplaçat fins a Alàs i Cerc, on ha estat rebut per l’alcaldessa, Mari Carme Ribó, ha mantingut una reunió de treball i ha visitat la carretera LV-4051  d’Alàs, de titularitat de la Diputació. 

Joan Talarn ha finalitzat la seva estada a la comarca de l’Alt Urgell visitant  Montferrer i Castellbò, de la mà del seu alcalde, Albert Marquet, amb qui ha  mantingut una reunió de treball. 

La Diputació de Lleida finançarà quatre projectes de recuperació patrimonial a l’Alt Urgell
Comentarios