Choeur de Chambre de Namur actuarà aquest cap de setmana a Ripoll i a la Seu d'Urgell

Els concerts es realitzaran els dies 7 i 8 de juliol al al Monestir de Santa Maria de Ripoll i a la Catedral de la Seu d’Urgell.

Choeur_Chambre_Namur
photo_camera Una foto de grup del Choeur Chambre Namur.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), rebrà els dies 7 i 8 de juliol dos concerts del Choeur de Chambre de Namur. La formació belga, dirigida en aquesta ocasió per Peter Phillips, oferiran al Monestir de Santa Maria de Ripoll i a la Catedral de la Seu d’Urgell, un reportori de la mà dels compositors contemporanis Heinrich Isaac i Josquin Desprez.

A través d'aquest programa, Phillips proposa una visió més matisada d'aquests dos compositors. Segons ell "seria suficient per veure a Isaac i Josquin en un duo complementari com Lassus i Palestrina, Bach i Handel o Verdi i Wagner. I seria interessant tenir en compte aquest punt de vista de les seves carreres i els seus estils d'escriptura ". Aquest projecte és el programa que el Choeur de Chambre de Namur dedica als motets polifònics d'aquests mestres franco-flamencs dels segles XV i XVI.

Peter Phillips

Després de guanyar una beca a Oxford el 1972, Peter Phillips va estudiar música renaixentista amb David Wulstan i Denis Arnold. Un any més tard va fundar els Tallis Scholars, amb els quals va participar en més de 1600 concerts i va realitzar més de 50 discos, encoratjant l'interès per la polifonia arreu del món. Com a resultat del seu treball, a través de concerts, enregistraments, guardons de revistes, publicacions d'edicions de música i articles d'escriptura, la música renaixentista ha estat acceptada per primera vegada com a part del repertori clàssic.

El Choeur de Chambre de Namur  

El Choeur de Chambre de Namur, (1987) és un cor fundat a Namur, patrocinat per la Communauté française de Belgique. Des de 2010 el director artístic és Leonardo García Alarcón i el director del grup instrumental és Guy Van Waas. El cor ha treballat amb molts directors visitants: Eric Ericson, Marc Minkowski, Pierre Cao, Jean-Claude Malgoire, Simon Halsey, Sigiswald Kuijken, Jean Tubéry, Roy Goodman, Michael Schneider, Philippe Herreweghe, Peter Phillips, Jordi Savall, Christophe Rousset, i Eduardo López Banzo. La formació té un conjunt instrumental barroc, Les Agrémens que treballa exclusivament en sessió sota la direcció dels conductors convidats o l'actual director principal Guy Van Waas.

INFORMACIÓ PRÀCTICA DEL CONCERT

Choeur de Chambre de Namur. Salve Regina

07/07 · Ripoll · Monestir de Santa Maria · 22.00 h
08/07 · La Seu d'Urgell · Catedral · 21.30 h

Direcció: Peter Phillips
Programa: Obres de H. Isaac i J. Desprez.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

Visita guiada al Monestir de Santa Maria de Ripoll
Divendres 7 de juliol, 20.30 h
Santa Maria de Ripoll és un dels edificis més bells i evocadors de Catalunya. La portalada romànica, la basílica dels set absis i el claustre recentment restaurant en fan un gaudi per als amants de l’art. 

Visita guiada a la Catedral de Santa Maria d’Urgell
Dissabte 8 de juliol, 19.30 h

Agombolada pels cims pirinencs que la flanquegen, la Catedral de la Seu és l’única, entre les seves companyes catalanes, que conserva íntegrament l’edifici romànic, datat del segle XII. 

FEMAP 2017: MÉS PROGRAMACIÓ I MÉS MUNICIPIS PARTICIPANTS 

La setena edició del FeMAP tornarà a omplir de música antiga els escenaris més emblemàtics de les comarques pirinenques. Durant els mesos de juliol i agost alguns dels grups i solistes més prestigiosos del moment en l’àmbit de la música antiga acostaran i descobriran la passió per aquesta modalitat musical.

Enguany, el Festival continua creixent amb una oferta variada que combinarà música, patrimoni i turisme, i que tornarà a mesclar els concerts amb altres activitats, com ara visites guiades a l’entorn o al patrimoni dels llocs on es realitzen els concerts, degustacions o actes culturals. De la mateixa manera, el Festival tornarà a acostar la música als col·lectius en risc d’exclusió social a través del FeMAP Social.

En aquesta nova edició, el FeMAP es referma, creix i magnifica amb gairebé una cinquantena de concerts repartits en nou comarques catalanes, a  part d’Andorra i la Catalunya Nord.

* Inscriu-te al nostre canal de notícies de Telegram per assabentar-te de tot el que passa al Pirineu.