POESIA

El centre històric de la Seu d'Urgell s'omple de versos en el primer Festival de Poesia de Muntanya

El festival poètic ha estat impulsat per la llibreria El Refugi, amb el suport de l’Associació Llibre del Pirineu, l’Ajuntament de la Seu i Òmnium Alt Urgell, coincidint amb la festa major de la Seu d'Urgell.
Festival de Poesia de Muntanya 4
photo_camera La llibreria El Refugi ha organitzat el primer Festival de Poesia de Muntanya / @ElRefugiCoop

El carrer dels Canonges, al centre històric de la Seu d’Urgell, s'ha omplert per escoltar i sentir els versos i versets de la la primera edició del Festival de Poesia de Muntanya. El nou certamen ha estat impulsat per la llibreria El Refugi, amb el suport de l’Associació Llibre del Pirineu, l’Ajuntament de la Seu i Òmnium Alt Urgell, i s'ha dut a terme aquest 26 i 28 d’agost, tot coincidint amb la festa major de la capital de l'Alt Urgell.

Festival de Poesia de Muntanya 1
La llibreria El Refugi ha organitzat el primer Festival de Poesia de Muntanya / @ElRefugiCoop

Amb el títol ‘Pirineu, terra de versos’, el Festival ha volgut posar en valor la poesia feta al Pirineu o bé vinculada a les comarques de muntanya. El programa va començar el divendres dia 26, amb un concert del cantautor valencià Feliu Ventura. El cantant i compositor de Xàtiva va repassar el més destacat de la seva trajectòria, de la qual destaquen treballs com ‘Barricades de paper’, ‘Alfabets de Futur’, ‘Música i lletra’ o el més recent ‘Convocatòria’.

Festival de Poesia de Muntanya 3
La llibreria El Refugi ha organitzat el primer Festival de Poesia de Muntanya / @ElRefugiCoop

La jornada central ha tingut lloc aquest diumenge amb un Micro Obert, organitzat pel Club de Poesia que ha creat El Refugi. Tot seguit, l’escriptor, poeta i estudiós peramolí Josep Espunyes, distingit aquest mes passat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, va encetar el Recital de Poesia.

Festival de Poesia de Muntanya 6
La llibreria El Refugi ha organitzat el primer Festival de Poesia de Muntanya / @ElRefugiCoop

També van intervenir-hi la pallaresa Ivet Eroles (autora de Dones al marge), el poeta d’Organyà Joan Graell (amb obres com la recentment premiada Alfabet a l’ombra) i un dels noms propis de la poesia catalana contemporània: Enric Casasses, autor d’una vasta producció tant de poesia com de narrativa, assaig, dramatúrgia i traduccions. Casassas ha rebut diversos premis com ara el Crítica Serra d’Or, el Carles Riba, l’Ausiàs March, el Ciutat de Palma-Joan Alcover, el Premi de la Crítica Catalana i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Festival de Poesia de Muntanya 5
La llibreria El Refugi ha organitzat el primer Festival de Poesia de Muntanya / @ElRefugiCoop

El Festival de Poesia de Muntanya va comptar també amb les intervencions de Laia CarbonellMaria RodóMartí Sales i Maria Sevilla.