26.06.2022 |
Viure als Pirineus

El Castellot de Bolvir celebra el 17è Cap de Setmana Ibèric al Museu Espai Ceretània

Els dies 14 i 15 d’Octubre el Museu Espai Ceretània de Bolvir, va obrir les seves portes per celebrar el 17º Cap de Setmana Ibèric, i es calcula que van passar un centenar de persones al llarg de tota la jornada

foto
Un grup visita el Museu Espai Ceretània de Bolvir durant el 17è Cap de Setmana Ibèric
El Castellot de Bolvir celebra el 17è Cap de Setmana Ibèric al Museu Espai Ceretània

Els dies 14 i 15 d’Octubre el Museu Espai Ceretània de Bolvir, va obrir les seves portes per celebrar el 17º Cap de Setmana Ibèric, motiu per el qual van passar un centenar de persones al llarg de tota la jornada, que gaudiren de diverses activitats culturals. Una visita guiada el dissabte al matí va posar en marxa aquest esdeveniment. Un bon grup de persones van poder delitar-se amb un recorregut pel poblat, on s’explicaren les diferents fases d’ocupació i projectes urbanístics de cada assentament, així com els sistemes de defensa i emmurallat perimetral.

A la tarda es presentaren les noves troballes del jaciment en la darrera campanya d’excavació, a càrrec de l’arqueòleg Adrià Cubo. Aquesta conferència va convidar als visitants a un passeig per la restauració de les peces que ens delecta aquest indret, i que condimenta la recerca arqueològica i històrica del Castellot.

A continuació un tast de vins amb maridatge de formatges locals ,que oferí el celler “El Refilat”, va posar el vel gastronòmic amb una visió recreativa, per ornamentar la explicació de l’origen de la vinya, el seu conreu i producció vinícola a l’època antiga.

Tot plegat enlluernà novament la passió per reconstruir el passat del Castellot, els orígens de Bolvir, la provinença de la Cerdanya i la història de Catalunya.

El Castellot de Bolvir celebra el 17è Cap de Setmana Ibèric al Museu Espai Ceretània
Comentarios