Bolvir inaugura, aquest dissabte, l'Espai Ceretània

Després de dos anys d'obres, l'Ajuntament de Bolvir ja té a punt l'Espai Ceretània-Centre d'Interpretació del Castellot que s'inaugurarà aquest dissabte 17 de gener a les 12 del migdia. Aquest espai serà un centre cultural de referència en l'àmbit cultural de la Cerdanya i posarà a disposició de tothom la història de Cerdanya.

Bolvir
photo_camera Bolvir

Els treballs d'aquest ambiciós projecte es van iniciar la tardor del 2012 i han comptat amb un pressupost de prop d'un milió d'euros. Es tracta d'un projecte ideat per l'alcalde, Bartomeu Baqué, que des de l'inici del seu mandat municipal va veure en el jaciment iberoromà del Castellot (el més gran excavat al Pirineu) un element per rellançar turísticament i social el poble.

Sobre aquest criteri, l'equip de govern (Endavant Cerdanya) va situar el nou espai cultural a l'epicentre del programa "Reviure el poble" que planteja el futur creixement de Bolvir. La museïtzació d'aquest espai planteja una sala principal amb plafons audiovisuals que analitzen el context històric del jaciment, una línia del temps que proposa un itinerari des de l'inici de l'evolució humana fins als nostres dies i un calidoscopi amb diverses visions de Bolvir.

comentaris