16.08.2022 |
Viure als Pirineus

ACAMPADA JOVE

Alidé Sans actuarà aquest juliol a l'Acampada Jove

La cantautora aranesa Alidé Sans trepitjarà per primer cop l'Acampada Jove amb el seu darrer disc Henerécla, de lletra occitana i ritmes càlids i vibrants.

Alidé Sans
Alidé Sans i Paulin Courtial
Alidé Sans actuarà aquest juliol a l'Acampada Jove

La cantautora aranesa Alidé Sans trepitjarà per primer cop l' Acampada Jove amb el seu darrer disc Henerécla de ritmes càlids i vibrants. L’aranesa estarà acompanyada a l’escenari per Paulin Courtial (guitarra i percussions) en una sinergia electroacústica. Alidé Sans ha descrit el seu nou àlbum com un "alè d'aire fresc que baixa de les muntanyes", i també explica que a Henerècla "hi ha una forta presència de la natura que ho pinta tot amb els seus colors".

"Aigua infinita" és la cançó que enceta l’àlbum, seguida de vuit temes més que versen sobre el respecte al paisatge i al deure de "no exigir a la natura el que volem i quan ho volem". Henerècla no s'abstreu del moment polític i històric que viu Catalunya en algun dels seus temes, i també situa el feminisme com a pilars bàsics de la seva música.

Acampada Jove

L’Acampada Jove és el festival político-musical de referència dels Països Catalans. Aquest any arriba a la vint-i-quatrena edició tornant a convertir Montblanc en la capital de la festa, la lluita i la llibertat.

L’organització de l'Acampada Jove ja ha anunciat les principals novetats d’enguany. El festival segueix apostant per la música de cantautores com Alidé Sans o Júlia Colom, confirmades fins al moment, en l’espai República, la zona d’esbarjo del festival que es va presentar l’any passat i que enguany es pretén consolidar com una zona chill out.

En l’acte, també s’han donat a conèixer les noves incorporacions al cartell del festival: Boikot, Buhos, El Diluvi i Alidé Sans se sumen als ja anunciats Auxili, Pupil·les, JOKB, Júlia Colom, Green Valley, Doctor Prats, Huntza, Andana, Oques Grasses, Tribade, Koers, Obeses, Zoo, Train to Roots i La Otra & las Locas del Co.

Acampada Jove

El director de l’Acampada Jove, Pau Morales, ha agraït a la vila de Montblanc l’acollida i el tracte rebut durant els 11 anys on s’ha fet el festival. En aquest sentit, Morales ha afegit que “un any més l’Acampada serà un espai de reivindicació i de llibertat, on no s’obliden a les persones que segueixen patint una vulneració dels seus drets”.

Pel que fa a les novetats, el director del festival ha explicat que “seguim apostant per oferir actuacions musicals matí, tarda i nit. A més, enguany estem treballant per millorar el reciclatge i la neteja del festival així com l’accés, ja que, amb l’augment dels assistents, el temps de cua ha augmentat. Una de les iniciatives que hem impulsat és augmentar el nombre de bussos que arriben des de diferents municipis dels Països Catalans”.

Al seu torn, l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, ha destacat que “estem molt contents i agraïts de poder seguir acollint l’Acampada Jove a Montblanc. Un festival de referència que construeix un espai de lluita, festa i llibertat on es promou un nou model d’oci, que enterra el consumisme i potencia el turisme cultural”.

Pel que fa a les noves confirmacions de grups que se sumen al cartell del festival, Boikot, grup caracteritzat pel seu compromís social i el missatge polític que contenen les seves cançons i que torna a l’Acampada per carregar-nos d’energia i reivindicació. D’altra banda, Buhos tornarà a fer ballar i cantar als acampats i acampades amb el seu darrer disc La Gran Vida.

L’Acampada Jove, el festival organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana i l’Associació Cultural Acampada Jove, tindrà lloc per onzè any consecutiu a Montblanc el 18,19 i 20 de juliol. Anteriorment, l’Acampada s’ha celebrat a Sant Celoni (2005 – 2008) i Arbúcies (1996 – 2004).

Alidé Sans actuarà aquest juliol a l'Acampada Jove
Comentarios