17.05.2022 |
Viure als Pirineus

Albert Villaró: "Amb les lletres podem explicar el món sencer"

Entrevista a Albert Villaró, autor del llibre La Clara i la sopa de lletres publicat per Aloma Editors.

ALBERT VILLARÓ
Albert Villaró i Boix
Albert Villaró: "Amb les lletres podem explicar el món sencer"

Hola Albert, em podries parlar una miqueta sobre tu? Sóc l'Albert, escric llibres per adults i aquest és el meu primer llibre per a nens petits.

Que és el que et va dur a fer un llibre per a nens? De la necessitat. Tinc una nena de 5 anys a la qual li interessa molt el món dels llibres, l'hi agraden molt les lletres, les formes que tenen i vaig pensar que seria bo ajudar-la a començar a entendre el fascinant món de les lletres.

Per tant, entenc que aquesta va ser la idea principal d'escriure el llibre La Clara i la sopa de lletres, no? Sí, així és. A més a més, he trobat a la Laura Pal que és una il·lustradora sensacional que fa uns dibuixos molt bonics, i que ha entès la història que hi ha al darrere del llibre. Hem explicat com la combinació de les lletres pot explicar el món sencer. Com en una sopa de lletres hi cap el món. A partir d'aquí, ensenyant com és cada lletra podem explicar infinitud de conceptes.

FullSizeRender 2

Quin seria el missatge del llibre? La voluntat és ensenyar. Amb la major part dels llibres dels nens hi ha un batec didàctic, per tal d'entretenir, divertir i captar l'atenció dels nens que estan començant a llegir o a dibuixar lletres. Volem proposar un joc amb les lletres, les formes, etc.

Quin és el tema del llibre? Hi ha alguna cosa en particular que vulguis donar a conèixer al futur lector d'aquest llibre? És molt lineal, és l'abecedari i cada lletra té una història que s'hi explica.

Ens podries fer una lectura de la primera pàgina? A la primera pàgina es presenta la Clara, que és la protagonista, que a més és la meva filla, i explico com a la Clara l'hi agrada molt la sopa i com cada nit se'n pren un vol amb una cullera xinesa. I que l'hi agraden les sopes de lletres perquè dins de cada cullerada hi ha un munt de paraules possibles.

Podeu repescar l’entrevista sencera que hem fet a l'Albert Villaró al vídeo que tenim al canal Youtube de VIURE ALS PIRINEUS: 👇

Albert Villaró: "Amb les lletres podem explicar el món sencer"
Comentarios