Accademia de Piacere, Núria Rial, Lina Tur i Dani Espasa, aquesta setmana al FeMAP

Del divendres 25 d’agost al diumenge 27, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), acollirà cinc concerts. Muera Cupido és la proposta de l’Accademia del Piacere i Núria Rial

femap2
photo_camera La Gioia · Liana Tur i Dani Espasa

Del divendres 25 d’agost al diumenge 27, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), acollirà cinc concerts. Muera Cupido és la proposta de l’Accademia del Piacere i Núria Rial.  Un concert que Fahmi Alqhai i Núria Rial, la soprano catalana més internacional dedicada a les músiques històriques, realitzaran en honor a la commemoració, el 2016, dels 300 anys de la mort de Sebastián Durón, potser el més important compositor espanyol del seu temps i responsable, segons acusació del Pare Feijoo, de la italianització de la música espanyola, és a dir, de la seva tornada a Europa després de l’asfixiant segle XVII.

femap1

En aquest concert, les dues formacions uneixen els seus talents musicals per donar nova vida a una selecta col·lecció d’àries de les seves obres escèniques, dedicades a l’inesgotable i sempre emocionant tema de l’amor. Acompanyen Durón els seus companys d’estil italians, avantguardistes i rigorosament contemporanis com Alessandro Scarlatti i Giovanni Bononcini.

En paral·lel, Lina Tur i Dani Espasa portaran a l’escenari La Giola. Un treball a dues mans on   es

combina un estudi profund de l’historicisme amb una gran creativitat i improvisació. Aquest registre ofereix una visió nova d’una obra eterna. Els més diversos efectes musicals, des del lirisme i la poesia, passant per les danses o els moviments més eclesiàstics fins al virtuosisme i la bogeria de l’arxiconeguda Folia final, volen celebrar una Música amb majúscules que, com sempre en els grans artistes de la història, parlen un llenguatge universal a l’ànima humana i a les seves passions.

En el marc d’aquests cinc concerts, el FeMAP organitza un conjunt d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, qui ho vulgui podrà complementar les sessions amb la visita guiada a Sant Domènech i el seu claustre, a la Seu d’Urgell, la visita guiada pels jardins romàntics de Torre de Riu i la capella de la Mare de Déu de l’Ovella, a Alp, la visita guiada a l’església Saint- Martin d’Hix, a Bourg-Madame, o la visita guiada al conjunt monumental del Castell i la Col·legiata de Santa Maria de Mur, a Castell de Mur.

CONCERTS                                                                                                     

Accademia del Piacere i Núria Rial. Muera Cupido 25/08 · 21.00 h · La Seu d’Urgell

26/08 · 19.30 h · Alp

Lina Tur i Dani Espasa. La Gioia. 25/08 · 21.00 h · Bourg-Madame

26/08 · 19.00 h · Ceuró (Castellar de la Ribera)

27/08 · 19.30 h · Castell de Mur

ACTIVITATS PARAL·LELES                                                                       

25/08 · 19.30 h · Visita guiada a Sant Domènech i el seu claustre · La Seu d’Urgell

25/08 · 20.00 h · Visita guiada a l’església Saint-Martín d’Hix · Bourg-Madame

26/08 · 17.30 h · Visita guiada pels jardins romàntics de Torre de Riu i la capella de la Mare de Déu de l’Ovella · Alp

27/08 · 18.00 h · Visita guiada al conjunt monumental del Castell i la Col·legiata de Santa Maria de Mur · Castell de Mur

comentaris