26.06.2022 |
Viure als Pirineus

La 8a edició del Concurs Literari Ficcions supera ja els 1.800 participants

El tret de sortida de la 8a edició del concurs Ficcions ha estat tot un èxit, estudiants de més de 252 escoles de Catalunya, Balears i País Valencià ja estan registrats a la web.

56bd2921-1c8b-47d2-ae26-13c959a81465
El programa Ficcions celebra la 8a edició.
La 8a edició del Concurs Literari Ficcions supera ja els 1.800 participants

Gran acollida del concurs Ficcions per part de les escoles, on més de 252 instituts i d’un centenar de municipis de Catalunya, Illes Balears i País Valencià ja participen a la vuitena edició del concurs Ficcions, una xifra que creix dia a dia. Fins avui ja s’han registrat 1.827 participants, en tan sols dos mesos des de la data d’inici del concurs, dels quals 1078 són de Catalunya, 555 del País Valencià i 185 de les Illes Balears. Els joves estudiants de 14 a 18 anys encara estan a temps, fins el 23 de febrer per registrar-se i participar a través de la web www.ficcions.cat.
 
“FICCIONS, l’aventura de crear històries” és un concurs de creació literària adreçat als estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CF que vol continuar creixent i consolidar-se com el concurs de creació en llengua catalana de referència per als joves.

El funcionament
El concurs es desenvolupa a través de la web www.ficcions.cat, un punt de trobada on, a més de publicar-hi les seves històries, els participants poden trobar-hi notícies, entrevistes i material pedagògic. FICCIONS proposa cinc fragments extrets de les següents obres publicades:
 

 
A partir d’aquests inicis, l’alumnat ha de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grups de 2 o 3 persones.

El jurat i els premis
FICCIONS començarà el 2 de febrer de 2016 i s’acabarà el 23 de març. El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries. El veredicte es farà públic la segona quinzena i els premis es lliuraran al mes de maig, on els finalistes i el professorat hi seran convidats. Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador i es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona (la darrera edició amb premis: iPod...).
 
Per a més informació
Responsable del concurs Laura Mesalles: [email protected] – tel: 93 452 73 71
Web del concurs: www.ficcions.cat

La 8a edició del Concurs Literari Ficcions supera ja els 1.800 participants
Comentarios