Explosió de llibres a Organyà

Cada primer cap de setmana de setembre la vila d'Organyà explota. Explota de cultura, de goig, de paraules, de llibres, explota d'identitat, però també de teatre, de música, de gastronomia. Del 4 al 6 de setembre, Organyà acull la 19a Fira del Llibre del Pirineu i durant uns dies es referma com a capital literària del Pirineu.

 

IMG_7407
photo_camera Una de les novetats d'enguany és la presentació del llibre "La muntanya escrita". Foto: Anna Solans.

Durant aquesta fira es lliuraran diferents premis, que sumen una dotació de 3.900 euros. Els premis abasten diversos gèneres: narrativa, poesia i periodisme. El premi més dotat del cartell és el Pirineu de narració literària, a càrrrec de l’Ajuntament d’Organyà, que suposa 1.200 euros per a l’obra guanyadora i 600 euros per a la finalista. L’extensió dels treballs ha de ser d’entre 20.000 i 40.000 caràcters i la temàtica és lliure, si bé el jurat tindrà en especial consideració les obres l’acció de les quals transcorri al Pirineu.

El premi Josep Grau i Colell de poesia, promogut per l’Associació Cultural Tresponts Avall i per Aurora de la Fuente, vídua de Josep Grau, està dotat amb 600 euros. El premi Alt Urgell de contes curs de joves autors, a càrrec del Consell Comarcal, compta amb una dotació de 300 euros, mentre que el Lletres de Dones de relats suposa un premi de 600 euros i el convoca el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell.

Finalment, el premi Germans Espar i Tressens de relats viscuts d’autors de més de 65 anys està dotat amb 300 euros pel Consell Comarcal. A més a més, s’atorgarà el premi Albert Vives de periodisme, dotat per Òmnium Cultural amb 300 euros, a un professional o un mitjà de comunicació per la seva trajectòria.

Escriptors convidats

D’altra banda la Fira del Llibre del Pirineu, en el marc de la qual es farà el lliurament dels premis literaris, comptarà enguany com a escriptors convidats amb Pep Coll i David Jou, que seran els encarregats de pronunciar l’homilia laica i l’homilia religiosa, respectivament.

Una altra de les novetats de la Fira serà la implicació directa que hi tindran les biblioteques de l’Alt Pirineu i Aran, les quals en faran difusió i participaran amb una taula rodona.

A banda, hi haurà tota una sèrie d'activitats que es poden consultar a: http://organya.ddl.net/fotos/organya/noticies/F_LLIBRE_2015_.pdf