GASTRONOMIA

Tot a punt a Puigcerdà per a la celebració de la 27a edició de la Festa del Trinxat

L'Associació Cuina Pirinenca de Cerdanya prepara els plats de la 27a edició de la Festa del Trinxat / puigcerda.cat
L'Associació Cuina Pirinenca de Cerdanyai la resta de restauradors col·laboradors preparen un menú per a 992 persones amb productes Km0 com la col d’hivern o les trumfes.

L'Associació Cuina Pirinenca de Cerdanya ja ha començat a preparar els plats que formaran part del menú d'aquest dissabte de la 27a edició de la Festa del Trinxat. El col·lectiu de professionals de la restauració que es dedica a promocionar el territori, la cuina i el producte local de Cerdanya porta treballant des de dimecres perquè tot estigui enllestit per una de les vetllades més especials de l'any.

L'Associació Cuina Pirinenca de Cerdanya prepara els plats de la 27a edició de la Festa del Trinxat / puigcerda.cat

L’Ajuntament de Puigcerdà va presentar aquest passat dimarts en roda de premsa la 27a Festa del Trinxat amb algunes novetats i amb la intenció de donar-li un impuls turístic a aquest esdeveniment tan esperat pels amants de la cuina cerdana. La principal novetat d’aquesta 27a edició, que ha sigut organitzada conjuntament per les regidories de Turisme i Festes, és la creació del concurs “Trinxat de l’Any”. Tal com ha explicat el regidor de Festes, Pol Ravetllat, en aquesta competició culinària es tindran en compte aspectes com el sabor i la textura, el cuinat de la rosta, l’originalitat, l’aspecte o l’emplatat. 

L'Associació Cuina Pirinenca de Cerdanya prepara els plats de la 27a edició de la Festa del Trinxat / puigcerda.cat

En aquest cas, un jurat popular serà l’encarregat de designar el títol, dotat amb un trofeu i un pin que el restaurador guanyador podrà exhibir al seu establiment per promocionar tant el plat com la festa durant tot l’any. Per altra banda, el tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Francesc Armengol, ha anunciat que enguany, amb la intenció de fer més fluida l’entrada a l’esdeveniment, les portes s’obriran a partir de les 20.30h i el sopar donarà principi a les 21.00h.

L'Associació Cuina Pirinenca de Cerdanya prepara els plats de la 27a edició de la Festa del Trinxat / puigcerda.cat

Exhaurits tots els tiquets que es van posar a la venda

Com és habitual, la Festa del Trinxat està tenint una gran acceptació entre locals i visitants. Des del l’Oficina de Turisme de Puigcerdà han explicat que fa dies que s’han exhaurit tots els tiquets que es van posar a la venda i que la resposta ha estat molt bona. Concretament, Cuina Pirinenca i la resta de restauradors col·laboradors preparen un menú per a 992 persones amb productes Km0 com la col d’hivern o les trumfes.

La Festa del Trinxat és organitzada per les Àrees de Turisme, Festes i Protocol de l’Ajuntament de Puigcerdà, però no seria possible sense la col·laboració imprescindible de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la Diputació de Girona, de l’Associació Cuina Pirinenca de Cerdanya, de la Brigada Municipal i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors, patrocinadors i establiments de Puigcerdà i comarca.