LLIBRES

Presenten, a la Biblioteca Comtat de Cerdanya, 'Puigcerdà desconegut', de Sandra Adam i Martí Solé

"Puigcerdà desaparegut", editat per l’Editorial Efadós, és un recull de fotografies antigues de la vila de Puigcerdà i els nuclis que conformen actualment el municipi
Puigcerdà desaparegut 1
photo_camera Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, amb Martí Solé, un dels autors / puigcerda.cat

Aquest migdia, a l'exterior de la Biblioteca Comtat de Cerdanya, s'ha presentat el llibre “Puigcerdà desaparegut”, dels puigcerdanesos Sandra Adam i Martí Solé.

"Puigcerdà desaparegut", editat per l’Editorial Efadós, és un recull de fotografies antigues de la vila de Puigcerdà i els nuclis que conformen actualment el municipi: Age, Ventajola, Vilallobent, Rigolisa i Sant Marc. Un recorregut ple d’imatges poc conegudes o inèdites del casc antic, el nou barri del llac sorgit de l’enderroc de les muralles i ocupat pels estiuejants, l’urbanització dels vessants del puig, el barri de l’Estació, aparegut amb l’arribada del tren, els límits del municipi i els masos del terme.

Puigcerdà desaparegut 2

El recull forma part de la col·lecció “Catalunya desapareguda” que ja compta amb quatre altres títols dedicats a la Cerdanya.

Perfil

Sandra Adam i Auger (Puigcerdà, 1985). Historiadora de l’art i professora. Col·laboradora a “Ara Pirineus”, “Cadí-Pedraforca” i “Revista de Girona”. És autora, entre d’altres, de "Puigcerdà recull gràfic : 1897-1977", "L'Alta Cerdanya desapareguda" i "La Cerdanya desapareguda".

Puigcerdà desaparegut

Martí Solé i Irla (Puigcerdà, 1954). Estudiós local. Col·laborador a “Cadí-Pedraforca”. Coautor, entre d’altres, de "115 anys de mitjans de comunicació escrits a Cerdanya : 1875-1990", "Carrers i places de Puigcerdà", "Petjades culturals" i "La Festa de l'Estany 1886-2016: 130 anys d'història, tradició i llegenda".