L’escola de formació transfronterera que s’ha d’ubicar a Llívia pren forma. Els agents econòmics i les administracions relacionades amb el projecte mantenen els seu compromís en la necessitat de tirar endavant amb aquesta iniciativa que té la mirada posada en el 2022, data en la qual està prevista una nova convocatòria del programa europeu de cooperació territorial POCTEFA.
Un dels acords adoptats en la reunió que s’ha fet aquest dimarts a la seu de la Chambre de Métiers et de l’Artisanat - Cambra d’Oficis i Artesania-, ubicada a Ribesaltes, ha estat l’elaboració d’un estudi que analitzi les necessitats de formació del territori, les inquietuds en l’àmbit educatiu, la realitat del mercat laboral i la demanda empresarial dels diferents sectors comarcals. Un treball que elaboraran i redactaran les cambres catalanes en les properes setmanes i que es presentarà a mitjans del mes de setembre, data de la propera reunió.
Aquest dimarts s’han trobat a Ribesaltes responsables polítics, tècnics i agents econòmics de la Catalunya Nord i la Cerdanya. La trobada de treball ha comptat amb la presència del senador François Calvet, la diputada Laurence Gayte, el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert i el diputat i alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega. També, és clar, hi ha assistit el responsable de la Chambre, Robert Bassols i una representació de l’Ajuntament de Llívia, amb l’alcalde Elies Nova i els regidors Josep Ramon Rotllant i Roger Alsina.
La reunió ha comptat també amb la presència del president d’Empresariat Cerdanya, Francesc Armengol, i de representants de les cambres de comerç de Girona i Barcelona, així com d'altres autoritats locals cerdanes com ha estat el cas de l’alcalde de Ger, Alfons Casamajó i l'exregidor de Fontanals i impulsor del projecte, Miquel Adam.