MUSEUS

El Museu de Llívia tramita la seva inclusió al catàleg col·lectiu del patrimoni bibliogràfic català

En segona fase, el projecte inclouria també la digitalització del fons documental
farmaco06
photo_camera Farmacopees restaurades l'any passat, del fons documental de l'arxiu del Museu de Llívia / Ajuntament de Llívia / J.P.V

Aquests dies, el Museu de Llívia ha tramitat la documentació necessària per a demanar les subvencions que li han de permetre incloure’s en el Catàleg col·lectiu del patrimoni bibliogràfic de Catalunya i, més endavant, la digitalització i la difusió de fons bibliogràfics patrimonials. Aquesta és una iniciativa subvencionada per la direcció general del Patrimoni Cultural del departament de Cultura de la Generalitat.

“Es tracta d’obrir i facilitar l’arxiu documental del Museu de Llívia a través de la xarxa de biblioteques del país, a totes les persones interessades. A la consulta que es podrà fer en línia, a qualsevol de les biblioteques de Catalunya, s’accedirà al títol del document en qüestió. L’interessat, posteriorment, s’haurà de posar en contacte amb el museu per consultar el document, que és un pas que s’ha de fer, encara, presencialment”, ha explicat el director del museu, Gerard Cunill.

farmaco02
Farmacopees restaurades l'any passat, del fons documental de l'arxiu del Museu de Llívia / Ajuntament de Llívia / J.P.V

Més endavant, l’arxiu del Museu de Llívia serà, amb tota probabilitat, escanejat. “És la segona de les fases. Les subvencions van dirigides en les dues línies. Però, hem d’anar pas a pas. Primer demanem la inclusió al catàleg i, més endavant, tramitarem la segona fase”, ha detallat Cunill.

El catàleg és un recorregut pels centres on es conserva el patrimoni bibliogràfic de Catalunya, posant el focus principal en les entitats que guarden col·leccions de monografies impreses des de l’època incunable fins a les primeres dècades del segle XX. La major part de les institucions tenen una llarga història; però n’hi ha d’altres de creació més recent que, per raons circumstancials, disposen de petits fons que configuren també el conjunt del patrimoni bibliogràfic català.