RECERCA

Conclou el cicle de conferències 'Joves Investigadors', organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya

Clàudia Tor Llombart durant la conferència / Francesc Esteban
Les conferències han tingut lloc a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà

Aquest dilluns, dia 24 de juliol i dimecres, 26 de juliol, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, ha tingut lloc el cicle de xerrades “Joves Investigadors”, sobre treballs de recerca de 2n de Batxillerat.

La primera xerrada portava per títol: “L’Hospital de Cerdanya, salut més enllà de les fronteres”, a càrrec de la Clàudia Tor Llombart, qui va explicar l’origen de l’Hospital Transfronterer de Cerdanya, les seves característiques pròpies, la comparació amb altres centres similars i el grau de satisfacció dels seus usuaris.

Clàudia Tor Llombart durant la conferència / Francesc Esteban

La segona xerrada, amb títol “Aproximació científica a la música i els seus efectes sobre la ment humana”, va anar a càrrec del Llorenç Huertas, que va explicar l’origen de les notes musicals, l’actual escala temperada i els possibles efectes de diferents tonalitats musicals sobre el cervell humà, concretament sobre l’amígdala i el nucli accumbens.

Llorenç Huertas durant la conferència / Francesc Esteban

La tercera xerrada es titulava: “La dona a la vila de Puigcerdà, anys 70, 80 i 90” i va anar a càrrec de la Maria Martínez, la qual va explicar l’evolució del feminisme des dels primers intents del final del franquisme fins a l’actualitat. Va analitzar algunes figures polítiques i culturals femenines de Cerdanya i va explicar que si bé no tenien vetades les seves activitats, se’ls feia menys cas que als homes.

Maria Martínez durant la conferència / Francesc Esteban

Finalment, la quarta i darrera xerrada portava per títol: “Com fer un curt d’animació en 3D” i va anar a càrrec del Jordi Girvés, qui va explicar el procés de preproducció, producció i postproducció d’un curt d’animació de sensibilitat ecologista gràcies a eines gratuïtes disponibles a internet, a través d’un procés planificat, creant un vídeo, fotograma a fotograma.

Jordi Girvés durant la conferència / Francesc Esteban

x