09.12.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Les 30.000 dosis de vacunes arribaran aquest dimarts a Andorra

El BOE ha publicat el conveni entre el Ministerio de Sanidad i el Ministeri de Salut del govern d'Andorra per a la revenda de vacunes de Pfizer a Andorra.
Pla general de l'entrada de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra des de la terrassa d'accés a la recepció. Imatge del 2 de març de 2020 (Horitzontal).
Hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra des de la terrassa d'accés /ACN
Les 30.000 dosis de vacunes arribaran aquest dimarts a Andorra

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dimarts un conveni entre el Ministeri de Sanitat i el Ministeri de Salut del govern d'Andorra per a la revenda de vacunes de Pfizer a Andorra. D'acord al conveni, l'Estat es compromet a facilitar a Andorra "una part de les dosis assignades de vacunes de la companyia Pfizer". Segons el Ministeri de Sanitat, el compromís és enviar a Andorra 30.000 dosis "en un exercici de responsabilitat i solidaritat davant la impossibilitat que petits països signin un contracte amb les farmacèutiques".

Vacunes Andorra

L'Estat rebvendrà les vacunes al mateix preu que han estat adquirides. El conveni recorda que la Comissió Europea va acordar que països de l'entorn europeu es poguessin beneficiar dels contractes subscrits pels estats membres amb les farmacèutiques, i que l'acord de compra anticipada de vacunes "reconeix el dret dels Estats membres participants a revendre les dosis de vacuna a tercers països que les necessitin, contribuint així a un accés mundial i equitatiu a la vacuna a tot el Món".

Entre aquests països assenyalats directament per la Comissió Europea hi ha els membres de l'Espai Econòmic Europeu, com Noruega, Islàndia i Liechtenstein, i "els petits països situats al cor de la UE", com Andorra, Mònaco, San Marino i ciutat del Vaticà, que depenen de la cadena de subministrament dels països veïns per a la provisió de medicaments.

La resolució publicada al BOE ja estableix que el conveni "es perfeccionarà" per la prestació de consentiment de les parts signants i "adquirirà eficàcia des de la inscripció d'aquest al Registre Electrònic d'Òrgans i Instruments de Cooperació del Sector Públic Estatal i la publicació al BOE".

Les 30.000 dosis de vacunes arribaran aquest dimarts a Andorra
Comentarios