TRIBUNALS

El govern d'Andorra respon a Mendoza que demanar la dimissió d'Espot "no pertoca"

Els tribunals han decidit absoldre l'activista pro avortament i aquesta ha carregat contra l'executiu andorrà
Foto:SFGA/JAViladot
photo_camera El ministre portaveu del Govern d'Andorra, Guillem Casal, en roda de premsa / SFGA/JAViladot

Les reaccions del govern d'Andorra no s'han fet esperar després que els tribunals hagin decidit absoldre Vanessa Mendoza Cortés pel delicte menor continuat contra el prestigi de les institucions que l'executiu va dur a la fiscalia en el marc de les declaracions de l'activista davant l'ONU. Malgrat que després del desenllaç judicial la presidenta d'Stop Violències ha demanat la dimissió del cap de govern andorrà, Xavier Espot, el ministre portaveu, Guillem Casal, ha manifestat aquest dimecres que demanar dimissions al voltant d'aquesta situació " no pertoquen" i que el cap de govern "no es planteja dimitir".

Foto:SFGA/JAViladot
El ministre portaveu del Govern d'Andorra, Guillem Casal, en roda de premsa / SFGA/JAViladot

Preguntat per la resolució, Casal ha afirmat que "la justícia és un òrgan totalment independent, a la teoria i a la pràctica, i avui ho hem vist". En aquest sentit, ha recordat que el govern d'Andorra "només va posar uns fets en coneixement de la fiscalia, i la fiscalia va ser qui va decidir iniciar aquest procés judicial en primera instància" que ara el Tribunal de Corts ha resolt en favor de Mendoza.

Per tant, el ministre portaveu ha detallat que "el govern no era part ni ha instat aquest judici", per la qual cosa no hi ha cap plantejament de dimissió per part del cap. A més, Casal ha exposat que els representants polítics "estem aquí per fer la feina, per governar i fer el que ens pertoca". Pel que fa a la resolució, el ministre ha dit que "no hi ha cap mena de problema" i que el govern l'acatarà "amb total respecte perquè al final són les regles del joc".