LABORAL

ERC reclama al govern espanyol una prestació d'atur per als treballadors fronterers

Els republicans insten l'executiu a acordar un conveni laboral amb Andorra per equiparar els seus drets amb els de la UE
Pla general del recinte duaner situat a la frontera d'Andorra, on es veuen agents de la policia espanyola aturant vehicles que volen entrar al Principat. Imatge facilitada per l'Agència de Notícies Andorrana (ANA) el 16 de març de 2020 (Horitzontal).
photo_camera Frontera d'Andorra, on es veuen agents de la policia espanyola aturant vehicles/ANA
El grup parlamentari al Senat d'ERC-EH Bildu demana a l'executiu espanyol que, amb caràcter urgent, estableixi una línia d'ajuts específica per als treballadors fronterers. A través d'una moció que s'haurà de debatre a la comissió de Treball, Inclusió, Seguretat Social i Migracions de la cambra alta, expliquen que les persones d'aquest col·lectiu que es queden sense feina a Andorra no tenen dret a l'atur al Principat perquè aquest país només l'atorga a persones residents o nacionals i que per cobrar-lo a l'Estat cal haver treballat durant cinc anys en territori espanyol. Totes dues formacions insten també a que s'acordi un conveni laboral amb Andorra que garanteixi per aquests empleats uns drets equiparables als de la Unió Europea.