ELECCIONS GENERALS ANDORRA

Comença la campanya de les eleccions generals a Andorra

Tots els partits han iniciat l'enganxada de cartells a Andorra la Vella menys Liberals que ha començat a la plaça de la Germandat de Sant Julià. 
Campanya electoral Andorra 1
photo_camera Els caps de llista de Demòcrates, Xavier Espot i Conxita Marsol, enganxant el primer cartell / RTVA

Comença la campanya electoral de les eleccions generals a Andorra. Demòcrates, la coalició PS SDP+, Liberals, Acció, Concòrdia i Andorra Endavant han començat aquest diumenge la campanya de electoral de les eleccions generals del 2 d'abril. Tots els partits han iniciat l'enganxada de cartells a Andorra la Vella menys Liberals que ho ha fet a la plaça de la Germandat de Sant Julià.

Les formacions aniran per totes les parròquies penjant els cartells de manera conjunta els candidats de la llista nacional i de les llistes territorials amb l'objectiu d'aconseguir el suport dels 29.957 electors convocats a les urnes. Els sis aspirants a cap de Govern exposaran, a partir d'avui mateix, les primeres propostes electorals que aniran explicant durant les pròximes dues setmanes.

Campanya electoral Andorra 2
Els candidats de PS Progressistes-SDP+, Pere López, Judith Salazar, Pere Baró i Laia Moliné, enganxant enganxant el primer cartell de la campanya electoral / RTVA.

Enquesta política

La candidatura nacional de Demòcrates, amb un 41,72% dels sufragis, seria la llista nacional més votada en els comicis generals del 2 d’abril vinent, amb més de 16 punts de diferència respecte a la segona força, la candidatura de PS Progressistes-SDP+, que obtindria el 25,41% dels suports. Així es desprèn de l’Enquesta política del Grup de Sociologia d’Andorra Recerca+Innovació, un treball que, estimant intenció de vot més simpatia, situa Andorra Endavant en tercera posició, amb el 13,29% dels suports i Concòrdia en la quarta, amb un 11,42% dels vots. Ja més lluny quedarien la candidatura de Liberals, amb un 6,29% dels sufragis i la d’Acció, que obtindria un 1,86% dels vots.  

Campanya electoral Andorra 3
Els candidats nacionals de Concòrdia, Cerni Escalé i Núria Segués, enganxant el primer cartell de la campanya electoral / RTVA

Espot, el líder polític més conegut i també més valorat

El candidat de Demòcrates a la reelecció, Xavier Espot, és el líder més conegut i alhora el més ben valorat pels enquestats. Així, fins al 98,3% de les persones entrevistades per l’ARI asseguren saber qui és Espot, a qui donen una valoració mitjana de 6,2, la més baixa des del 2020. El segon més ben valorat, per bé que només és conegut per un 45,9%, és el candidat de Concòrdia, Cerni Escalé, amb un 5,7, mentre que el cap de la llista de PS Progressistes SDP+, Pere López, a qui coneixen el 82,4% dels enquestats, rep una valoració de 5,6. 

comentaris