CRISI CORONAVIRUS

Augmenta el pessimisme entre els empresaris andorrans per la pandèmia

Un 19% de les empreses andorranes s'està plantejant tancar segons l'enquesta promoguda per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra.
Miquel Armengol Cambra de Comerç d'Andorra
photo_camera Miquel Armengol, president de la Cambra de Comerç d'Andorra /CCIS

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra ha presentat avui el resultat d'una segona enquesta que ha comptat amb la participació de més de 400 empreses. L'estudi, segons la Cambrapermetrà seguir treballant amb dades reals d’afectació per fer costat a les empreses del país. Una de les conclusions d'aquesta enquesta apunta que un 19% de les empreses s'està plantejant tancar les portes

La Cambra Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra ha manifestat que comparteix plenament la preocupació dels empresaris. En un comunicat, l'entitat empresarial ha indicat que la tasca de la institució en aquests moments tan difícils és establir mesures per minimitzar els efectes de la crisi per tal de contribuir a la continuïtat i competitivitat de les empreses del país i formar part de la solució.

"Fidels a la voluntat d’atendre, escoltar i actuar en favor del teixit empresarial local, des de la publicació de la primera enquesta el setembre del 2020, la Cambra va començar a treballar en un programa a mida per donar resposta a les demandes dels diferents sectors d’activitat, un conjunt d’iniciatives anomenat Fem Empresa, que ja està en funcionament i que podrà anar afegint serveis en funció de les necessitats de cada moment". Així, la Cambra segueix treballant per dinamitzar l’activitat econòmica i empresarial del país durant i després de la pandèmia i, alhora, manté els objectius d’assolir una major diversificació econòmica i la definició d’un nou model que ens permeti un creixement sostingut de l’economia del país.

Finalment, la Cambra vol expressar la seva voluntat de seguir desenvolupant la seva tasca a través de tres grans eixos de present i de futur: promoure la supervivència de l’empresa andorrana durant i després de la pandèmia, generar nova activitat empresarial que permeti diversificar el model econòmic actual i posar en valor la competitivitat i professionalitat de les empreses andorranes.

comentaris