04.10.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Aquest dilluns s'activa la construcció a Andorra

Aquesta fase implicarà la tornada a la feina de gairebé 4.700 treballadors vinculats a la construcció i derivats.
Construcció Andorra bis
Una imatge d'Andorra la Vella
Aquest dilluns s'activa la construcció a Andorra

Aquest dilluns comença la segona fase de represa de l’activitat econòmica, amb el sector de la construcció com a principal repte. Aquesta fase implicarà la tornada a la feina de gairebé 4.700 treballadors vinculats a la construcció i derivats, la indústria, els tallers mecànics i els despatxos professionals. El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ho van explicar aquest divendres en roda de premsa.

"La segona fase suposa la posada en marxa d’un sector clau per l’economia andorrana", va apuntar Espot. I és que, del total de 4.760 persones que tornaran a la feina aquest dilluns, 2.740 són treballadors de la construcció. El Govern va afirmar que es procurarà fer un seguiment del compliment de les mesures i una part dels empleats de les professions liberals tornaran a la feina, però des de casa.De fet, les recomanacions que s’havien llançat des del Ministeri de Salut, desaconsellaven la posada en marxa de més de 4.000 treballadors a la vegada.

Més enllà de la construcció, en aquesta segona fase també es permet la represa d’altres sectors. És el cas de la indústria, d’una banda, i els serveis de reparacions mecàniques. Sobre aquests, Espot va assegurar que per tal d’assegurar els desplaçaments dels treballadors, serà important posar al dia tots els vehicles de les empreses i fer les reparacions necessàries. Finalment, es permet tornar a la feina als despatxos professionals, com poden ser el cas dels advocats, els gestors, les consultories o els notaris, entre d’altes.

Esportistes professionals

El decret que va publicar aquest divendres el BOPA autoritza la represa de l’activitat als esportistes professionals amb alguns condicionants. En total són 128 esportistes, 51 de les beques ARA, 14 jugadors del MoraBanc, 48 ciclistes i 15 motociclistes. El Centre de Tecnificació d’Ordino estarà obert per als becats del programa ARA i els jugadors del MoraBanc només podran entrenar sols al Poliesportiu. Els futbolistes no formen part del grup d’esportistes professionals que poden entrenar a partir de dilluns

Aquest dilluns s'activa la construcció a Andorra
Comentarios